Biruitori prin Isus Cristos

1 Ioan 4:17-18

In prea multe dintre cazuri crestinii au o atitudine defensiva, de neincredere si indoiala in ceea ce Dumnezeu poate face prin ei in aceasta lume. Cuvantul sfant spune ca asa cum este Cristos, asa suntem si noi.

Imagina multor crestini despre Isus Cristos este inca cea a aparentei infrangeri de la Golgota si nu cea a Mantuitorului inviat si biruitor. De aceea si marturia multora este tematoare si lipsita de incredere. Puterea invierii lui Cristos este ceea ce ar trebui sa motiveze fiecare crestin.

Sa ne luam crucea si sa il urmam pe Isus nu inseamna doar sa ne lepadam de sine, ci si sa traim viata Lui de putere care vine din credinta in planul Tatalui pentru viata noastra.

Multi sunt prinsi in aceasta falsa capcana a smereniei si vorbesc doar despre slabiciunile lor. Daca diavolul nu va reusi sa ne faca sa traim savarsind raul, atunci va incerca sa ne faca sa ne consideram nevrednici, slabi si incapabili sa traim ca sfinti ai lui Dumnezeu.

Sa citim exemplul lui Moise din Exod 3:9-12.

Cu siguranta ca fara Cristos nu putem face nimic, dar noi nu suntem fara El. Cineva spunea ca valoarea unui lucru sa masoara in suma care se plateste pentru el. Daca acest lucru este adevarat, atunci care este valoarea ta si a mea in ochii lui Dumnezeu? Totul tine de mentalitatea pe care o am. Va fi una de invingator sau una de invins? Voi avea o mentalitate vrednica de un cetatean al cerurilor sau pe cea a omului slab si lipsit de nadejde de pe acest pamant?

Trebuie sa incetam sa ne vedem doar ca pe niste pacatosi nevrednici. Asta nu inseamna ca trebuie sa devenim aroganti sau mandri. Dar trebuie sa incepem sa ne vedem si ca niste mostenitori ai lui Dumnezeu impreuna cu Cristos asa cum spune Scriptura.

Aceasta mentalitatea ma va ajuta ca si in momentele in care sunt cel mai slab, sa spun, “prin Isus Cristos sunt tare”                                                                                                           “Cum este El, asa suntem si noi un lumea aceasta.” Mai mult decat biruitori!

This entry was posted in Studiu Biblic and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code