Fata in fata cu Isus Cristos

2 Corinteni 13:5

Daca s-ar face un sondaj in randul oamenilor cu privire la ce cred ei ca este inteleciunea sunt convins ca am primi sute de raspunsuri diferite. Bancherul ar spune ca intelept este cel ce transforma un leu intr-o suta de lei; politicianul poate ca ar spune ca intelept este cel ce stie cel mai bine legile si are darul vorbirii; un soldat ar spune ca inteleptul este cel ce stapaneste tacticile si strategiile militare; profesorul poate ar spune ca cel ce are mai multe cunostinte este un om intelept. Dar daca ar fi sa ne punem noi aceasta intrebare, “ce este un om intelept”, ce am raspunde?… Putem sa spunem despre noi ca suntem niste oameni intelepti?

Sa citim cine este pentru Dumnezeu un om intelept, Proverbe 11:30 “Cel care castiga suflete este un om intelept.”

Dragii mei, nu omul moral, nu cel bogat, nu cel cu multe cunostinte, nici cel care si-a dobandit un nume respectat in societate sau cel ce a luptat si a castigat prin strategie un razboi, este considerat de Dumnezeu un om intelept, ci “Cel ce castiga suflete este un om intelept.”

Câştigarea sufletelor este porunca pe care ne-a lăsat-o Domnul nostru Isus Hristos, când a părăsit acest pământ: “Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile.” Matei 28:19. Aceasta porunca nu este data asa cum cred unii, numai celor 12 apostoli, ci tuturor celor ce il urmează pe Domnul Isus ȋn orice vreme si in orice secol.

Intr-o duminca dimineata dupa inchinare predicatorul l-a intrebat pe unul dintre oamenii care ii ascultasera predica:

– Sunteti dumneavoastra un crestin?

– Categoric; a raspunsul barbatul.

– Dar aduceti suflete la Cristos?

– Asta este slujba dumneavoastra domnule pastor, eu sunt doar un simplu crestin. Lucrez ca postas si ce am de facut este sa duc scrisorile oamenilor. Dumneavoastra trebuie sa le duceti vestea cea buna.

– Dar daca sunteti crestin atunci slujba de a impartasi vestea cea buna este si a dvs, nu numai a mea. Oare nu asta spune in Fapte 8:4? “Cei ce se împrăştiaseră mergeau din loc în loc şi propovăduiau Cuvântul.”

– Nu, acolo face referire la apostoli, nu la toti crestinii; a raspuns barbatul.

– Atunci cititi va rog si versetul 1 din Fapte 8, “Şi toţi, afară de apostoli, s-au împrăştiat prin părţile Iudeii şi ale Samariei.”

Pus in fata acestui verset, omul rusinat si-a plecat capul si a iesit ingandurat din biserica.

Dragii mei Domnul Isus mai spune in Ioan 15:14: “Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.” Suntem noi prieteni ai lui Isus? Suntem noi oameni care fac ceea ce Cristos le porunceste? Castigam suflete pentru El? Cu siguranta putem sa raspundem fiecare la aceste intrebari. Putem sa stim daca suntem oameni intelepti in ochii lui Dumnezeu si daca suntem prieteni ai Domnului Isus Cristos.

Ce rost are sa spunem ca suntem crestini daca nu avem acelasi scop principal in viata ca al Domnului al carui nume il purtam? Ce spune Mantuitorul in Luca 19:10: Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.

Trăim noi pentru acest scop? Este aceasta dorinţă arzătoare a sufletului nostru? Este ea pasiunea vieţii mele, care se ȋnalţă deasupra tututor celorlalte pasiuni? Dacă nu este, atunci nu cred ca cineva are dreptul sa spuna ca este creştin.

Avem in Biblia noastră o făgăduinţă măreaţă, o promisiune pe care sunt sigur ca o ştim cu toţii. Dar aceasta promisiune minunata a Domnului a ajuns sa fie folosita si inteleasa gresit: “Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Matei 28:20. Există oare o făgăduinţă mai preţioasă ca aceasta? Este insa o conditie pentru ca tu si cu mine sa ne bucuram de aceasta fagaduinta: “Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezandu-i in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Cristos a promis ca va fi zi de zi doar langa cel ce Il iubeste si Il slujeste cu toata inima, cu tot sufletul si cugetul sau.

Ultimul verset de azi este Iacov 5:20: “Să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte.”                                                                                     O doamnă, mamă a 5 copii i-a spus intr-o zi predicatorului din biserica unde mergea:                                                                                                                                                  – Ce bucuroasă aş fi, dacă aş lucra şi eu pentru Domnul Cristos! Predicatorul i-a răspuns:                                                                                                                                                 – Dar puteţi face asta cu toţi oamenii din jurul dumneavoastră.

Toţi copiii acestei femei si-au predat vietile lui Isus Cristos, toţi 5! Mai mult de atat, s-a luptat pentru sufletul fiecărui om pe care il cunostea. De la cel al femeii care facea curatenie la ea in casa, pana la al băiatului de la prăvălia de unde isi facea cumparaturile. Chiar si când moartea şi-a făcut intrarea ȋn casa ei, răpindu-i unul din cei 5 copii, n-a uitat nici de data asta să vorbească chiar cu antreprenorul de pompe funebre care s-a ocupat de inmormantarea fiului ei, despre mântuirea sufletului său. Acesta marturisea mai târziu că nimic nu l-a impresionat mai mult ȋn toată viaţa lui decât acea doamna, care ȋn durerea ei adâncă, a mai găsit timp si putere să se ȋngrijească şi de sufletul lui.

Sunt intrebari foarte grele la care trebuie sa dam un raspuns. Si ma rog Domnului sa dam raspunsuri la aceste intrebari astazi, nu maine, pentru ca Domnul este aproape, iar Domnul ne poate cere sufletul chiar astazi. Sunt oameni care de ani buni poate ca merg la biserica si in tot acest timp s-au considerat oameni intelepti, desi nu au castigat nici un suflet pana acum pentru Cristos. Poate au crezut ca sunt prieteni cu Isus Cristos, desi zi de zi au neglijat poruncile Lui. Sau poate ca s-au intrebat de multe ori in momentele grele, unde este Isus Cristos care le-a promis ca va fi cu ei pana la sfarsit, dar au uitat ca exista o conditie pentru a avea parte de promisiunea Sa. Sa incepem acest an gandindu-ne la toate aceste lucruri si sper ca Dumnezeu sa strapunga inimile noastre in aceasta dimineata si sa faca o lucrare minunata de pocainta acolo unde este nevoie.                                                  Rugaciunea mea este ca Duhul Sfant sa lucreze in toti si prin toti pentru a putea trai ca oameni intelepti, ca oameni care castiga suflete pentru Cristos.

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code