Compasiunea

Compasiunea reprezinta parerea de rau fata de suferintele si problemele celor din jur insotita de o dorinta sincera de a ajuta si sprijini – 1 Petru 3:8.

Sfanta scriptura ne spune in repetate randuri despre D-zeu ca este un D-zeu gelos, un D-zeu care se asteapta ca oamenii sa ii slujeasca si sa I se inchine numai Lui. Poporul lui Israel a fost pedepsit aspru de D-zeu de multe ori datorita necredintei si inchinarii lor la alti D-zeu. Dar de fiecare data D-zeu si-a aratat compasiunea fata de ei si le-a dat ocazia sa se pocaiasca. O astfel de ocazie o vedem in Deuteronom 30:1-5 cand Moise ii indeamna pe israeliti sa se intoarca la D-zeu iar El va avea compasiune pentru ei.

Matei 20:29-34. Citim in acest pasaj despre unul din multele momente cand Domnul Isus a avut compasiune pentru oameni. Peste tot pe unde mergea Domnul Isus. El era insotit de multimi mari de oameni datorita faptului ca in mod repetat aratase compasiune pentru nevoile si suferintele lor. A hranit pe cei flamanzi, a vindecat pe cei bolnavi, i-a ascultat pe cei fara nadejde si dat mantuire celor care au crezut in El. Putem vedea si in acest caz cum datorita credintei lor in Isus Cristos si insistentei lor in ciuda mustrarilor pe care le primeau de la cei din jur cei doi orbi si-au capatat vederea. Vs. 34 ne spune ca Domnului I s-a facut mila de ei. Fiecare copil al lui D-zeu care prin botez Evanghelia ne spune ca s-a imbracat cu Cristos trebuie sa dea dovada de compasiune si mila in viata sa.

Luca 19:41. Domnul Isus a plans pentru pacatul si mizeria in care se scalda cetatea lui D-zeu, Israel. El si-a aratat compasiunea fata de ratacirea poporului lui D-zeu si a plans pentru ei. Poporul lui D-zeu era pierdut, cazut in apostazie iar acest lucru a atras compasiunea Domnului Isus

Ioan 11:32-35. Un alt exemplu de compasiune al Mantuitorului nostru fata de durerea si suferinta aproapelui Sau, in cazul acesta a Mariei care isi pierduse fratele pe Lazar.

Matei 9:36-38 – Compasiunea noastra trebuie sa fie doar fata de aceia care au o nevoie materiala sau o suferinta fizica sau trebuie sa se manifeste si pentru cei care sunt pierduti in pacatele lor? Discutie libera.

Tocmai aceasta este minunata lucrare a lui D-zeu ca a inlocuit inimile noastre de piatra cu inimi de carne care simt cu adevarat durerea si suferinta celor din jur si ne-a dat un duh nou care aduce aceste sentimente in viata noastra si care lucreaza la desavarsirea noastra, Ezechiel 36:26.

This entry was posted in Studiu Biblic. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code