Domnul Isus, furnizorul sufletului meu

Traim astazi intr-o lume a consumului, o lume mereu in nevoie de ceva mai bun. Vedem cum in fiecare zi apar pe piata produse noi care doresc sa satisfaca cerintele consumatorului. Fiecare magazin are nevoie de furnizori care sa ii puna la dispozitie marfa de care are nevoie pentru a acoperi cererile clientilor. Din toata aceasta nebunie reiese de fiecare data un singur lucru, omul are diferite nevoi si trebuie sa existe cineva care sa i le acopere. Din punct de vedere fizic nevoile oamenilor sunt rezolvate de nenumaratele supermarketuri, fast food-uri, restaurante si lista poate continua, dar cum ramane cu nevoile omului nostru launtric, cum ramane cu nevoile laturii spirituale care nu se vede dar care reprezinta motorul vietii noastre si care are nevoie de asemenea de un furnizor care sa ii dea puterea de a continua in fiecare zi. Pentru cei din lume satana reprezinta furnizorul ideal al omului launtric. Poftele si placerile lor sunt acoperite la perfectiune de diavol. Pentru crestini, D-zeu este furnizorul ideal al sufletului lor. Astazi vreau sa vorbim despre cateva dintre binecuvantarile minunate pe care le primim de la Tatal nostru Ceresc.

1. D-zeu da putere celor slabiti, “El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin. Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc.”, Isaia 40:29-31: Ne simtit uneori fara putere din cauza tumultului in care traim si a indatoririlor pe care le avem. Uneori nu stim daca mai avem putere sa terminam ziua. Cand ajung in punctul in care realizez ca sunt slabit si nu mai pot continua de unul singur trebuie sa recunosc inaintea lui D-zeu slabiciunea mea si Isaia spune ca El imi va da putere sa merg inainte, ba mai mult de atat, voi alerga si nu voi osteni si voi umbla si nu voi obosi, “Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie”, Ioan 7:38. Aceasta este puterea lui D-zeu, nu este doar un simplu Red Bull care il beau sa imi dea energie pentru o ora ci este un energizant care imi da putere cu adevarat sa lupt mai departe. Obtinearea puterii spirituale nu vine insa usor, calea de a o obtine este anevoioasa, iar diavolul o umple cu obstacole si hopuri. Daca incerc sa trec singur prin viata atunci voi simti slabiciune si de multe ori o dorinta de a renunta, insa o data ce l-am cunoscut pe D-zeu pot umbla cu El si El imi va da putere si sprijin.

Pavel admite ca slabiciunile fac parte din viata noastra si ca de multe ori D-zeu lucreaza prin ele spre binele copiilor Sai, “Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.”, 2 Corinteni 12:9.

Sa ne gandim la exemple minunate din scriptura de oameni care in momente de slabiciune au primit putere de la D-zeu: Avraam, Moise, Iosua, Iov, Daniel, Iosif, Domnul Isus, Pavel si lista poate continua.

D-zeu intotdeauna va da putere celor care vin in smerenie la El, atunci cand grijile, stresul, poverile, boala si suferinta ne apasa, Domnul va fi cu noi, ne va mangaia si ne va intari.

2. D-zeu da intelepciune acelora care o cauta, “Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.”, Iacov 1:5. Fiecare persoana din aceasta lume cauta ceva. Fie cauta sa fie o persoana de succes, o persoana populara sau bogata. “Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile.”, Proverbe 16:3. Cand D-zeu l-a intrebat pe Solomon ce isi doreste cel mai mult, el a cerut intelepciune si cunostinta. Raspunsul pe care el l-a dat a fost cel corect si citind cartile bibliei pe care le-a scris ne putem da seama ca a primit de la Domnul ce a cerut, desi mai tarziu in timpul vietii sale Solomon nu si-a folosit mereu inteleciunea pentru a-l slavi pe Domnul. Intelepciunea pe care Solomon a cerut-o nu este inteleciunea lumii, ci este intelepciune duhovniceasca care vine numai de la D-zeu, intelepciunea care te face sa vezi altfel aceasta viata si sa percepi intr-un mod diferit tot ceea ce se intampla in viata ta.

Intelepciunea si cunostinta nu se obtin dupa o zi pe alta ci este nevoie de studiu, rugaciune, post, meditatie.  Astazi am ajuns insa sa vrem sa primim totul pe loc, nu mai avem rabdare si sa ca Domnul sa isi faca lucrarea. Daca nu imi fac timp sa caut intelepciune de la D-zeu, daca nu caut sa inteleg scopul Sau pentru viata mea, daca nu imi folosesc calitatile in slujba Lui atunci nu-l voi avea pe D-zeu in viata mea, “Fiule, dacă vei primi cuvintele mele, dacă vei păstra cu tine învăţăturile mele, dacă vei lua aminte la înţelepciune şi dacă-ţi vei pleca inima la pricepere; dacă vei cere înţelepciune şi dacă te vei ruga pentru pricepere, dacă o vei căuta ca argintul şi vei umbla după ea ca după o comoară, atunci vei înţelege frica de Domnul şi vei găsi cunoştinţa lui Dumnezeu. Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere. El dă izbândă celor fără prihană, dă un scut celor ce umblă în nevinovăţie.”, Proverbe 2:1-7.

3. D-zeu da hrana celor flamanzi, „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată.”, Ioan 6:35. D-zeu a avut mereu grija de copiii Sai si nu i-a lasat sa flamanzeasca, a dat mana israelitilor in pustie, cand au inceput sa se planga le-a dat si prepelite, le-a dat apa de care aveau atat de mare nevoie iar israelitii nu au dus lipsa. Poate ca nu au primit Mc Donald’s sau tot felul de specialitati dar nevoile lor au fost acoperite, “Nu le va fi foame, nici nu le va fi sete; nu-i va bate arşiţa, nici soarele; căci Cel ce are milă de ei îi va călăuzi şi-i va duce la izvoare de ape.”, Isaia 49:10. Astazi oamenii nu sunt interesati decat de hrana fizica, daca au burta plina atunci totul este perfect, nimeni nu mai este interesat de hrana sufleteasca. Isus spune ca El este painea si apa vietii iar cine va manca si va bea din ceea ce El da nu ii va mai fi niciodata foame sau sete. Problema noastra nu este ca nu vom avea ce manca, problema este daca vom avea ce manca ce ne dorim, cat ne dorim si cand ne dorim.

4. D-zeu da pace celor incercati, “Domnul dă tărie poporului Său, Domnul binecuvântă pe poporul Său cu pace.”, Psalm 29:11. Atat de multi oameni azi au mintile pline de neincredere si suspiciune si isi doresc sa vina acea zi cand nesiguranta si nelinistea din viata lor va disparea. In incercarea lor disperata de a avea liniste si pace in viata lor se refugiaza, se izoleaza si se inchid in ei insisi iar nelinistea ii roade pe dinauntru. Cu totii avem nevoie de pace in viata noastra, dar nu stim unde sa meargem sa o cautam. D-zeu este cel ce binecuvanteaza pe copii Sai cu pace, o pace care depaseste orice intelegere si care ne pazeste inimile si mintile in Isus Hristos asa cum spune Pavel in Filipeni 4:7.

Singura solutie pentru nelinistile noastre este sa il cautam pe D-zeu, solutia nu o gasim in aceasta lume, ea ne ofera doar dezamagire, durere, suferinta si lacrimi, dar D-zeu da odihna celor incercati. Cu D-zeu alaturi de mine pot manca linistit, pot dormi si imi pot vedea de indatoririle mele zilnice stiind ca El va opri orice furtuna care se va abate asupra mea si El imi va fi refugiu, “Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” Psalmul 4:8. Pacea din viata noastra rezulta din increderea pe care o avem in Domnul, trebuie sa realizam ca El este in control mereu si ca alaturi de El nu avem de ce sa ne ingrijoram.

5. D-zeu da iertare pacatosilor, “Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat.”, 1Ioan 1:7. Conceptul de iertare este unul dintre cele mai dificile de inteles si de realizat. D-zeu ne asigura ca daca il urmam pe El, daca ne marturisim pacatele atunci El este credincios si ne va ierta de orice nedreptate. Marea problema este ca multi oameni nu vad si nu recunosc pacatul din viata lor si astfel nu pot sa inteleaga necesitatea iertarii lor de catre D-zeu.

Durerea si vindecarea sunt parti ale vietii noastre pe acest pamant iar D-zeu vrea sa ne vindece de suferintele noastre fizice, emotionale si mai ales de nevoile noastre spirituale. Nu stiu daca reusim sa intelegem ce a facut Cristos in locul nostru, suferinta pe care el a trait-o ca noi sa nu o cunoastem, batjocura si umilinta ca noi sa nu o experimentam si moartea pe cruce ca noi sa nu avem parte de ea. Atunci cand trecem prin incercarile, ispitele si greutatile acestei vieti inainte sa ne plangem de mila sa ne gandim ce ar fi trebuit sa experimentam daca Isus nu facea toate aceste lucruri in locul nostru.

Iertarea lui D-zeu este conditionata de umblarea in lumina calcand pe urmele lui Cristos, urme de sange, de suferinta dar si de biruinta asupra diavolului si asupra mortii. Sa nu uitam ca iertarea noastra merge in stransa relatie cu iertarea pe care noi o avem fata de aproapele nostru. Ce lucru maret face D-zeu pentru noi pacatosii iertandu-ne de nedreptatile si faradelegile noastre. Slavit sa fie Domnul.

6. D-zeu da mantuire celor ce fac voia Sa, “Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.” Matei 7:21. Am vorbit pana acum de cateva dintre minunatele binecuvantari pe care un copil al lui D-zeu le primeste de la Tatal Sau: putere, intelepciune, hrana fizica si spirituala, pace si iertare. Toate acestea culmineaza cu incredibilul dar care este mantuirea noastra.

Planul lui D-zeu este sa salveze lumea de boala pacatului cea care aduce moartea vesnica a sufletelor noastre iar singurul care are leacul este Domnul. Mantuirea nu poate fi platita, castigata sau cumparata ci doar Domnul o poate da doar acelora care fac voia Sa. Prin dragostea Sa de neinteles de multe ori pentru noi pacatosii El a facut posibila mantuirea noastra prin condamnarea la moarte a singurului Sau Fiu.

Desi D-zeu vrea ca toti sa fie mantuiti acest lucru nu o sa se intample, miliarde de oameni isi vor petrece vesnicia in iad printre acestia se vor afla si multi care au spus si spun si astazi ca sunt crestini dar pe care Cristos nu ii cunoaste. De acea trebuie cu totii sa ne dedicam viata studierii si trairii Adevarului, “Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede.”, Romani 1:16.

Daca vom lupta zi de zi pentru a ne apara credinta si nadejdea, atunci cand va veni momentul judecatii vom auzi cuvintele mult asteptate de izbavire “foarte bine lucrator credincios, intra in odihna vesnica”.

Este oare ceva in viata noastra ceva mai important decat viata vesnica? Fiţi, dar, îndelung răbdători, fraţilor, până la venirea Domnului. Iată că plugarul aşteaptă roada scumpă al pământului, şi îl aşteaptă cu răbdare, până primeşte ploaie timpurie şi târzie. Fiţi şi voi îndelung răbdători, întăriţi-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape. Iacov 5:7-8.

Domnul sa ne dea un duh de supunere totala si dorinta de slujire in imparatia Sa. Amin!

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code