Acum ca sunt crestin

Dupa ce am luat cea mai importanta hotarare a vietii noastre, de a fi nascuti din nou din apa si din duh si de a deveni astfel crestini, trebuie sa intelegem ca impreuna cu nadejdea mantuirii in Cristos vin si o serie de responsabilitati foarte importante.

1. Trebuie sa umblam in innoire de viata – “Căci, dacă este cineva în Cristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi”, 2 Corinteni 5:17.

2. Trebuie sa continuam sa studiem Evanghelia – “Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului”, 2 Timotei 2:15.

3. Trebuie sa staruim – “in învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni”, Fapte 2:47.

4. Trebuie sa ne inchinam cu familia Domnului in mod regulat – “Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.”, Evrei 10:25.

5. Trebuie sa le spunem si celor din jurul nostru despre planul de mantuire al lui Isus Cristos – “Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului”, Matei 28:19-20.

Ziua in care devenim crestini nu este sfarsitul, ci doar inceputul unei noi vieti cu Cristos care aduce o multime de binecuvantari dar si responsabilitati.

Domnul sa ne intareasca pe toti cei care ne straduim sa implinim voia Lui!

This entry was posted in Articole. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code