Dragostea lui Dumnezeu

Va invit sa ne gandim putin la principalul motiv pentru care incercam, ne luptam si ne dorim sa traim, sa vorbim si sa ne comportam diferit de cum o face restul lumii. Acesta motiv este minunata dragoste a lui Dumnezeu pentru noi. Cea ce produce credinta fierbinte si dorinta de schimbare, de pocainta adevarata a oricarui om este momentul cand intelege cat de mult este iubit de D-zeu, 1 Ioan 4:7-12.
Oricat ar fi de grea viata pe acest pamant, trebuie sa ramanem totdeauna de partea lui Dumnezeu chiar şi in acele momentele când nu înţelegem de ce se intampla unele lucruri. Dumnezeu va aduce vremea când ne va învăţa şi ne va lămuri. Când nu cunoşti anumite lucruri, când nu înţelegi de ce trebuie sa treci prin incercari, printre lacrimile tale, uită-te la Dumnezeu şi spune: Doamne, nu înţeleg toate acestea, dar ştiu ca tu ai un plan pentru mine, Romani 8:28. Ştiu că Tu mă iubeşti şi nu mă vei abandona niciodată iar privirea mea este îndreptata spre Tine, mă încred în Tine şi mă bazez pe Tine Doamne, Evrei 12:2.
Vreau să ne reamintim câteva dintre motivele care ne fac sa fim siguri că Dumnezeu ne iubeşte:

Creatia noastra
Biblia ne spune că am fost creaţi dupa chipul şi asemanarea Sa. Oameni confuzi de ştiinţă, cercetători şi filozofi promoveaza idei fara acoperire iar acestea ajung in minţile inocente ale copiilor şi tinerilor spunandu-le că ei sunt doar o parte nesemnificativă a acestui univers, că noi, fiinţele umane suntem numai nişte animale mai dezvoltate, că nu suntem cu mult mai speciali decât o maimuţă, iar pământul nu este cu nimic mai special decît oricare altă planetă. Deja din şcoală copiilor li se baga în cap că sunt nesemnificativi. De unde vin aceste teorii? Ele sunt lucrarea diavolului. Vreau sa va spun ca diavolul ne invidiază. El a fost în ceruri, in prezenţa lui Dumnezeu, el ştie cum este să traiesti în acea dragoste şi prezenţă minunata a Domnului, dar a pierdut-o din cauza razvratirii şi aroganţei lui şi nu o mai poate recâştiga. Cea ce isi propune el acum este ca tu şi cu mine care suntem alesi de Domnul să trăim în dragostea Lui pentru veşnicie, sa pierdem acest lucru si sa ne petrecem vesnicia acolo unde si-o va petrece el, in iadul vesnic.
Motivul pentru care celelalte planete exista, este pentru ca pământul să poată exista. Dumnezeu l-a creat special pentru noi. De aceea există soarele, luna, stelele şi celelalte planete. Doar pentru noi!
Pământul pe care suntem acum desi a decăzut şi s-a distrus teribil din cauza proastei noastre administrari, pastreaza totusi multe din frunuseţile lui originale. Dacă asculţi cu inima, fiecare stea de pe cer iti spune, Te iubesc! Fiecare val spune, Te iubesc! Fiecare floare, fiecare copac sau fluture din creaţie îţi spun: Te iubesc! Am creat toate acestea pentru tine. Te-am creat pe tine şi am creat toate celelalte lucruri ca tu sa te bucuri de ele! Daca iti asculţi inima, ea iti va spune ca Dumnezeu Te iubeste!

Rascumpararea noastra
De unde ştim că Dumnezeu ne iubeşte? Ioan 3:16 spune, “Pentru că atat de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul Sau fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piara ci sa aibă viaţa veşnică”.
Apostolul Pavel spune in Romani 5: 8 “Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe cînd eram noi încă păcătoşi, Cristos a murit pentru noi”. Fiecare predică a Domnului Isus era despre dragoste şi bunătate. El nu a venit în lume ca să condamne lumea, ci ca sa o salveze. Tatal ceresc ne-a rascumpărat cu cel mai preţios lucru pe care
l-a avut, nu cu aur sau argint, ci cu preţiosul sânge al Fiului Sau, 1 Petru 1:18-19.
Dacă nu suntem atat de importanti, atunci de ce ar plăti Dumnezeu un preţ asa de mare pentru noi? Nu vorbim aici de un milliard de euro pentru ca nici tot aurul din lume nu poate rascumpăra macar un suflet. El a plătit cu viata fiului Sau. De ce ? Pentru că ne iubeşte. Sa citim Romani 8: 31-32 unde cuvantul spune ca Dumnezeu ne va da fara plata toate lucrurile! Daca l-a dat pe Isus atunci El îţi va da si o casă, dacă ţi l-a dat pe Isus, atunci o să-ţi dea şi o paine de pus pe masa, dacă ţi l-a dat pe Isus atunci îţi va vindeca şi trupul tău si iti va da si o haina cu care sa te imbraci. Când ni l-a dat pe Isus, El ne-a dat toate lucrurile. De aceea spune, toate lucrurile sunt ale voastre. Care dintre noi care sunt parinti si-ar da azi copilul sa moara pentru un betiv, un curvar, un drogat sau criminal? D-zeu l-a dat pe Fiul Sau pentru toti pacatosii. Datorita jertfei Sale pe cruce, acum putem spune şi noi Creatorului nostru, la fel cum spune Domnul Isus, „Tată”.

MIJLOCIREA PENTRU NOI
Domnul Isus traiesta vesnic pentru a mijloci pentru noi inaintea lui D-zeu, 1 Timotei 2:15. In evanghelia dupa Marcu, Domnul Isus spune “Eu nu am venit ca să mi se slujească, ci am venit ca să slujesc”. Regele regilor trăieşte azi in ceruri ca să mijlocească pentru mine şi pentru tine. În fiecare zi şi în fiecare noapte, El stă la dreapta Tatălui si este avocatul nostru precum vedem in salile de judecata infractorii aparati de avocati inaintea judecatorului. Domnul Isus face asta pentru ca ne iubeşte, îi pasă de noi si doreste sa fim cu El in ceruri pentru totdeauna. El stie cum este viata pe pamant, stie cu ce ne confruntam, cunoaste intristarile, dezamagirile, suferinta si ispita pentru ca si El le-a experimentat. Dar pentru ca a ramas desavarsit in toate lucrurile, este cel mai bun mijlocitor pe care il putem avea inaintea Tatalui.

Binecuvantarile pe care le primim
Dumnezeu este cel ce ne da tot ce avem nevoie iar cea mai mare dintre binecuvantari este Domnul Isus. Ne-a dat insa si abilitatea de a munci si de a ne castiga hrana trupeasca, ne-a inzestrat cu capacitatea de a lua decizii cu privire la viata noastra, Matei 6:25-34.                In plan spiritual am primit deasemenea binecuvantari minunate. El ne-a dat Duhul Sau Sfânt care sa ne calauzeasca si sa ne ajute in toate lucrurile. Nu vorbim aici de o casă sau de o maşină nouă ci de o parte din El care sa locuiasca in noi. Isus s-a uitat la ucenici înainte de a se inalta la ceruri şi le-a spus: prieteni, stiu ca aveţi nevoie de ajutor si nu am de gând să vă las singuri şi neajutoraţi, voi ruga pe Tatăl, şi pentru că El vă iubeşte, vă va da un alt Mângăitor, şi El va rămâne cu voi pentru totdeauna. Va fi în voi, va fi peste voi si va fi cu voi. El vă va învăţa, vă va conduce, si vă va AJUTA: să predicaţi, să vă rugaţi, să traiti asa cum Tatal doreste sa o faceti. El va fi alaturi de voi 24 de ore pe zi, ca să vă ajute, daca va doriti acest lucru, Ioan 16:7-14. De ce a facut asta ? Pentru că El ne iubeşte. Fiecare masă de care te bucuri, este un mesaj de la El care iti spune, Te iubesc! Orice haină pe care o ai, prin ea Dumnezeu îţi spune: Te iubesc! Ai un loc unde să îţi pui capul sa dormi? Dumnezeu îţi spune: Te iubesc! Am grijă de tine. O să am grijă de tine şi pe mai departe!

Relatiile de care ne bucuram
Relaţiile tale cu oamenii cu care te asociezi, prietenii şi familia ta nu sunt din cauza fermecului tău, sau pentru că eşti isteţ şi araţi bine. Dumnezeu a făcut astfel incat să ai în jurul tău oameni care te iubesc şi relaţii speciale de care sa te bucuri. Cuvantul spune in Deuteronom 7:7-8 “Să nu crezi că Domnul te-a ales pentru meritele tale. Nu a fost pentru că ai fost puternic sau tare, căci ai fost una din cele mai mici naţiuni. Nu a fost pentru că aţi fost ascultători, pentru că aţi fost răzvrătiţi; dar a fost pentru că El a promis părintelui vostru, şi pentru că El v-a iubit şi v-a ales”. La fel este si cu noi. El ne-a ales pe noi. Cîţi recunoaştem că am primit o familie bună de la El? Cîţi recunoastem ca am primit de la El oameni care ne iubesc şi la care le pasă de noi? Acesta este un dar de la Dumnezeu. Ai câţiva prieteni buni pe care poţi să îi suni la 3 noaptea şi care să îţi sară în ajutor? Prieteni care să te ajute la nevoie? Este darul lui Dumnezeu, şi nu este pentru că tu eşti aşa de grozav. Este pentru că Dumnezeu te iubeşte şi doreşte ca tu să ai pe cineva mereu aproape, doreşte să ai prieteni. Daca ai o familie iubitoare, prieteni credinciosi, o sotie sau un sot care iti este alaturi la bine si la rau, prin prezenta fiecaruia dintre ei D-zeu iti spune ca te iubeste si este alaturi de tine.
Mai mult, El îţi dăruieşte oameni care să se roage pentru tine. Sunt o mulţime de oameni în lume, crestini de pretutindeni care se roaga pentru tine. Asta este o favoare divină, ăsta este un dar. Nu ti s-a intamplat ca într-un moment de criză, când nu ai mai ştiut ce să faci, cineva sa vina la tine, sa te încurajeze, sa isi puna mîna pe umărul tău şi sa iţi spuna exact cuvintele pe care aveai nevoie sa le auzi sau sa primesti exact lucrul de care aveai atat de mare nevoie? Dumnezeu te iubeşte atât de mult încât trimite persoana potrivita la uşa ta, chiar în momentul cel mai întunecat, cu cuvintele sau ajutorul de care aveai atat de mare nevoie. El te va zidi, te va mângăia, te va îmbărbăta şi te va pune iarăşi pe picioare. De ce? Pentru că te iubeşte.

Dragostea lui D-zeu iti alungă orice frica si orice temere pe care o ai. El isi doreste mai mult ca orice sa iti petreci vesnicia in ceruri cu El, dar a lasat un cuvant si o cale a Sa pe care doreste sa o respectam si sa traim dupa ea. Haideti ca de azi, inainte sa ne plangem de greutati si incercari sa ne gandim la nenumaratele binecuvantari de care ne bucuram din partea Tatalui nostru din ceruri si sa ii multumim zilnic pentru fiecare dintre ele, Romani 8:31-39. Amin!

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code