Nascut din nou pentru a reproduce

Romani 10:12-17

As vrea sa incep astazi adresandu-va o intrebare: Considerati ca este ceva normal ca atunci cand o femeie si un barbat isi intemeieaza o familie sa incerce si sa isi doreasca sa aiba copii? Am citit cu ceva vreme in urma o carte care se numeste,“Born to reproduce”, “nascut pentru a reproduce”. Este o carte care a schimbat vietile multor crestini de-a lungul anilor si care vorbeste despre chemarea pe care Domnul Isus o face fiecarui om care intra intr-o relatie cu El, sa aduca si pe altii in aceasta familie. Autorul spune in cartea sa un adevar foarte dureros. In fiecare biserica sunt prea multi crestini care desi au venit la Cristos de 5, 10 sau 15 ani, nu cunosc pe nimeni din viata lor care sa fi devenit crestin in acest timp datorita marturiei personale. Aceasta realitate a bisericii de astazi este contrara celei din primele secole cand evanghelia se raspandea intr-un mod extraordinar desi pe atunci crestinii nu dispuneau de resurse precum radio, internet, tv sau materiale tiparite. Motivul pentru care in ciuda lipsei atator unelte moderne de informare Evanghelia s-a raspandit, este ca ucenicii de atunci erau precum o familie sanatoasa care isi doreste sa reproduca, Fapte 8:3-8.                                                                                                                                                                                                                                                                                            Asa cum pentru fiecare cuplu casatorit este normal sa isi doreasca copii, la fel este normal si cu fiecare crestin care vine la Cristos. Daca intre mine si Isus Cristos exista o poveste de dragoste reala atunci ea va aduce rod. Crestinii care nu reproduc, sunt asemenea cuplurilor casatorite care nu isi doresc copii, ceea ce din pacate vedem ca incepe sa fie o realitate dureroasa a zilelor noastre. Multe cupluri casatorite nu isi doresc copii, ceea ce dovedeste ca societatea in care traim este una foarte bolnava. Dar la fel arata si faptul ca ceva in crestinism astazi este foarte bolnav cand atatia crestini care spun ca sunt intr-o relatie cu Isus Cristos nu fac alti ucenici pentru Cristos, Ioan 15:16.

Scriptura este cat se poate de clara cu privire la lucrul acesta. Sa fii ucenic al lui Isus implica sa faci alti ucenici. Asta inseamna sa ai o relatie sanatoasa cu Cristos. Aceasta este normalitatea si misiunea unui crestin descrisa in Noul Testament. Aceasta este povestea Evangheliei de mai bine de doua mii de ani. Este povestea a milioane de barbati si femei care au fost dispusi sa isi dea si viata ca altii sa auda vestea cea buna. Cei mai multi crestini care au fost omorati de-a lungul secolelor nu a fost pentru ca traiau vieti morale, ci pentru ca ii chemau pe altii sa fie asemenea lui Isus. Biblia spune ca cei ce il urmau pe Cristos erau placuti inaintea intregului popor. Problemele au aparut cand acestia au mers sa le spuna si altora ca fara Isus Cristos sunt morti in pacatele lor si condamnati inaintea lui Dumnezeu.Nimic nu s-a schimbat in planul lui Dumnezeu de atunci. Dar undeva de-a lungul timpului satan a reusit sa insele lumea crestina despre ce inseamna sa fii crestin, despre ce inseamna sa il urmezi pe Cristos si despre asteptarile pe care Isus le are de la fiecare ucenic al Sau. Rezultatul in timp al acestor minciuni este dezvoltarea in biserica printre crestini a mentalitatii de spectator si de participant pasiv la lucrarea lui Isus Cristos. Multi sunt crestini dar nu fac lucrarea lui Cristos.

Lucrurile care vi le spun sunt doar o incercare pe care o fac de a intelege ca exista o mare problema in crestinismul actual. Ca sunt mult prea multi barbati si femei astazi in lume care pretind ca sunt crestini fara sa stie ce inseamna sa il urmezi pe Isus Cristos. Sa devii crestin inseamna sa iti intelegi starea pacatoasa in care traiesti si sa primesti cu recunostinta harul lui Dumnezeu. Sa traiesti ca si crestin inseamna sa lupti sa faci acum ceea ce Isus a facut acum mai bine de doua mii de ani. Sa chemi oamenii la pocainta. Nu exista spectatori in Imparatia lui Dumnezeu, doar lucratori, Luca 10:2.

Autorul cartii “nascut pentru a reproduce” adreseaza aceste intrebari cititorilor sai: barbati crestini unde sunt crestinii vostri si femei crestine unde sunt roadele voastre spirituale? Unde este cel/cea pe care Dumnezeu te-a folosit sa ii aduci la mantuire, invatandu-I Evanghelia lui Isus Cristos? Cati oameni pot numi eu astazi care l-au cunoscut pe Isus Cristos si sunt mantuiti datorita marturiei mele? Scopul acestor intrebari nu este acela de a ne simti vinovati ci acela de a intelege ca exista o boala serioasa in crestinism astazi si sa ne intrebam fiecare daca nu cumva aceasta ne-a prins si pe noi.

Cred ca intrebarea cea mai importanta pentru fiecare este aceasta: ne dorim noi cu adevarat sa reproducem ucenici pentru Isus? Am o dorinta arzatoare in inima mea de a le spune si altora ceea ce Isus a facut pentru mine? O dorinta asemenea celei exprimate de Ieremia in capitolul 20:7-9? Daca raspunsul nu este un DA hotarat si ferm atunci am nevoie urgenta sa ii cer lui Dumnezeu sa imi cerceteze profund viata, Ieremia 17:9-10.          Am nevoie sa ma intreb: cred eu cu adevarat ceea ce spune Biblia? Cred ca Isus Cristos este singura cale pentru ca omul sa ajunga in ceruri? Cred cu toata fiinta mea ca oricine pleaca din aceasta lume fara sa fie nascut din nou cu Isus Cristos va merge pe vesnicie in iad?

Daca aceste lucruri nu sunt o realitate actuala in viata mea, atunci faptul ca am luat o hotarare de a-l urma pe Isus cu 5, 10 sau 15 ani in urma, ca am mers la biserica in tot acest timp nu inseamna ca sunt pregatit sa ma intalnesc cu Cristos. Apostolul Pavel ne pune in fata o mare provocare astazi pe masura ce citim cuvintele inspirate de Duhul lui Dumnezeu din 2 Corinteni 13:5. Este Isus Cristos in mine?

Daca am inteles astazi ca in viata noastra nu exista o reproducere spirituala si nu ne implinim scopul primit de la Isus de a face alti ucenici, atunci sa facem cativa pasi practici si intentionali in aceasta directie. Pasi despre care o sa vorbim cu voia Domnului saptamana viitoare. Pana atunci Domnul sa ne ajute sa meditam la cele auzite si vorbite astazi si sa ii cerem Domnului sa aduca in viata noastra o constientizare a starii spirituale in care ma gasesc si apoi pe masura ce vom vorbi despre pasii pe care ii putem face in aceasta directie, sa ne ajute sa ii punem si in practica.

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code