Mesaj la sfarsit de an – Mai mult din Isus si mai putin din noi

2 Corinteni 3:18 “Noi cu fete neacoperite contemplam slava Domnului.”

Principiul dupa care functioneaza acest lucru lucru este urmatorul: adevarata transformare biblica a caracterului unei persoane vine prin contemplarea permanenta a slavei lui Isus. Fiecare om devine asemenea lucrurilor la care se uita, mediteaza si se gandeste. Indemnul Scripturii este ca atentia, privirea si gandul nostru sa fie concentrate la persoana lui Isus si atunci vom deveni tot mai mult asemenea Lui.                                                                                                                                                                                                       Unii spun, “Cred in ceea ce vad”, dar Scriptura imi spune ca, ”devin asemenea Celui la care privesc”. Cu cat vom vedea mai mult din Isus cu atat vom fi mai mult ca El. Acum cand ne aflam la sfarsit de an trebuie sa privim la Isus si sa luam de la El acele lucruri de care o sa avem atat de mare nevoie in noul an.

Avem nevoie de perseverenta lui Isus in fata provocarilor cu care ne confruntam. Exemplul Domnului Isus in lucrarea de evanghelizare a samaritenilor (Luca 9 si Ioan 4). “Eu am venit sa fac voia Tatalui Meu din ceruri.” Indemn pentru noi: Evrei 11:37-39.

Avem nevoie de curajul lui Isus in fata presiunilor. Exemplul Mantuitorului in sala de judecata din Marcu 14:60-62. Indemn pentru noi: 1 Petru 4:16, Ioan 16:33.

Avem nevoie de intelepciunea lui Isus in relatiile cu cei din jur. Exemplul lui Isus din Matei 22:15-22. Indemnul pentru noi: Matei 10:16 (Înţelepciunea şarpelui se manifestă atunci când vrea să-şi lepede pielea cea veche şi se târăşte într-o scorbură strâmtă, căci altfel nu şi-o poate lepăda. Aşa şi creştinul, dacă doreşte să se lepede de omul cel vechi, trebuie să meargă pe calea cea strâmtă. Deasemenea, atunci când este în primejdie de a fi ucis, sarpele îşi fereşte ce are mai scump, adică capul, chiar dacă trupul i-ar fi tăiat sau strivit. La fel este si cu crestinul care trebuie să-si pazeasca ceea ce are mai scump, credinta in Isus Cristos, capul sau”), 1 Corinteni 2:16.

Avem nevoie de stabilitatea lui Isus in mijlocul schimbarilor sociale, politice si economice permanente.  Cuvintelui Domnului din Ioan 16:32. Indemn pentru noi: Filipeni 4:6-7, 1 Corinteni 15:58.

Avem nevoie de a fi reasigurati cu privire la autoritatea suverana a lui Isus intr-o societate care ignora tot mai mult poruncile Lui. Promisiunea Domnului Isus din Matei 28:18-20. Indemnul pentru noi: Filipeni 2:9-11.

As vrea sa citim in incheiere de la Evrei 12:1-3. Dati la o parte pacatul; alergati cu perseverenta; priviti tinta la Isus care sta la dreapta tronului lui Dumnezeu; nu va lasati descurajati si nu renuntati. Sa nu renuntam pentru ca avem toate motivele sa continuam lupta cea buna. Va veni ziua cand asa cum spune apostolul Ioan in 1 Ioan 3:2 il vom vedea pe Isus in toata slava Sa si atunci vom fi transformati si vom deveni asemenea Lui.                                                                                                                                                                                     Nevoile noastre la sfarsit de 2015 nu sunt in primul rand de natura materiala sau fizica, ci de natura spirituala. Avem nevoie sa privim mai mult la Domnul Isus ca sa devenim mai mult ca El. Si cu cat vom deveni mai mult ca Isus cu atat cei din jurul nostru vor putea vedea frumusetea si valoarea vietii impreuna El. Haideti sa lasam aceasta lume sa vada in noul an mai mult din Isus si mai putin din noi.

 

 

This entry was posted in Predici and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code