Creat pentru a fi unic

Sunt atatea lucrari unice in aceasta lume si tocmai datoritata unicitatii lor sunt atat de apreciate si deosebite. Exista o singura Mona Lisa pictata de Da Vinci, la fel cum exista o singura simfonie a V a compusa de Beethoven. Dumnezeu a creat o versiune unica a ta. Esti unicat pe acest pamant si nu mai exista altcineva ca tine. Pentru fiecare in parte Dumnezeu a creat o matrita noua si ne-a dat fiecaruia o slujba unica in functie de calitatile noastre. Poate ca multi credem ca nu suntem cu nimic mai deosebiti decat restul lumii, ca nu avem nimic in plus fata de ceilalti, ca nu putem realiza nimic mai mult decat s-a realizat deja. Dar Dumnezeu imi spune prin apostolul Petru  in 1 Petru 2:5, ca fac parte din planul Sau maret de a crea un templu ceresc, ca sunt o piatra aleasa de insusi Dumnezeu pentru a zidi o casa duhovniceasca, unica pe acest pamant prin tot ceea ce o reprezinta. Dumnezeu a pregatit pentru fiecare o lucrare. Trebuie doar sa descoperi care este aceea in functie de darurile cu care ai fost inzestrat. Care este lucrul care te-a atras intotdeauna. Care sunt lucrurile in care  gasesti placere de fecare data? Care te-au facut sa spui de atatea ori:  “Parca sunt facut pentru asta?” Care este acel talant de care Domnul vorbeste in Matei 25:15.

Cat timp mai este nevoie sa treaca pana sa iti recunosti unicitatea ca sa o folosesti pentru un scop mai mare decat propria persoana? Dumnezeu te-a creat ca sa fii unic pentru un scop unic. Avem nevoie sa clarificam inaintea lui Dumnezeu care este contribuita noastra in planul Sau. Stiti care este de multe ori problema pe care o intampinam? Ravnim la abilitatile celor de langa noi, si ne concentram la calitatile pe care nu le avem, in loc sa ne descoperim unicitatea si sa o folosim cu indrazneala, 2 Timotei 1:6. Iar motivul pentru care fac asta este ca sa il pot glorifica pe Dumnezeu. Realitatea dura cu care ne confruntam fiecare este egoismul. Motivul pentru care noi existam este ca sa-l aratam pe Dumnezeu prin unicitatea noastra. Tot ceea ce avem este de la El. De la aerul pe care il respiram, la ochii cu care putem privi, urechile cu care auzim, pana la creierul cu care procesezi orice informatie. Toate sunt de le El si sunt pentru El. Nu asta este ceea ce Pavel spune in Romani 11:36? Tu si cu mine nu trebuie sa fim decat panza pe care Dumnezeu sa deseneze, hartia pe care Dumnezeu sa scrie, solul in care El sa planteze. Multi credinciosi refuza acest lucru. Ei accepta darul lui Dumnezeu, dar ii neglijeaza scopul. Chiar ii multumesc lui Dumnezeu pentru darul primit, dar il folosesc pentru promovarea propriei persoane. Asta este si unul dintre motivele pentru care societatea este in aceasta stare dezastruoasa. Cand tu si cu mne ne folosim darurile primite de la Dumnezeu pentru a ne promova pe noi insine si nu pe Cel ce ni le-a dat, la ce am putea sa ne asteptam? Daca esti un bun instalator, o buna asistenta medicala, un bun sofer, un bun profesor, contabil, sau orice altceva, atunci aceste lucruri sunt pentru a-l glorifica pe Dumnezeu. Nu ca sa castigam noi recunoastere si salarii, ci pentru ca Dumnezeu sa fie slavit in toate, 1 Petru 4:10-11.

Discutam cu tinerii si unii mi-au spus ca uriasul din viata lor cu care se lupta cel mai mult este slujba. Dar Dumnezeu a hotarat ca slujba noastra sa fie ceva bun. Inainte ca El sa ii dea lui Adam o sotie sau copii, i-a dat o slujba. Adam trebuia sa lucreze gradina in care Dumnezeu il pusese, Geneza 2:15. Munca este ceva atat de important in ochii lui Dumnezeu ca El a pus-o in Legea Sa. “Sa muncesti sase zile, iar a saptea zi sa te odihnesti.” Exod 34:21.                                                                                                                                                                                                                                             Care este scopul pentru care mergi la munca? Haideti sa va spun scopul majoritatii oamenilor si al multor credinciosi. Ca sa am ce sa mananc. Ca sa am cu ce sa ma imbrac. Ca sa imi pot plati facturile. Ca sa satisfac capriciile copiilor mei. Dar nici unul dintre acestea nu reprezinta scopul central pentru care Dumnezeu doreste sa muncim. Intr-adevar munca noastra este importanta pentru familiile noastre si este importanta pentru bunul mers al societatii. Insa slujba mea are doua scopuri prioritare: Atunci cand sunt la slujba mea, sunt acolo pentru a face cunoscuta Imparatia lui Dumnezeu. Iar al doilea motiv pentru care merg la munca sase zile pe saptamana este pentru ca astfel il imit pe Dumnezeu. El a muncit sase zile ca creeze lumea, iar a saptea zi s-a odihnit. Si acelasi lucru ne-a spus sa il facem si noi. Pentru ca El doreste sa redevenim acea creatie minunata dupa chipul si asemanarea Sa. Nu exista un exemplu mai bun cu care sa inchei decat cel al Domnului Isus. Sa citim din Evanghelia dupa Ioan 4:34-36. Amin!

This entry was posted in Predici and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code