Cauta inlauntrul tau

Ati observat ca foarte rar atunci cand cineva doreste sa cumpere un produs anume vrea sa cumpere produsul care este scos din ambalaj si expus in magazine. Fiecare ne dorim sa cumparam un produs care este in ambalajul lui original si in care nimeni nu a umblat. Exista teama ca cel expus si la care s-a tot umblat, sa nu mai fie la fel de bun in indeplinirea functiilor sale. Pe de alta parte daca nu ar exista produsul desfacut in magazin nu am putea vedea si cunoaste exact ceea ce cumparam. El ne ajuta sa stim daca acela este produsul care indeplineste cerintele noastre. Si oricum atunci cand ajungem acasa o sa scoatem produsul din ambalajul sau ca sa il putem folosi. Cum ar fi sa iti cumperi un televizor, sa il pui pe comoda din dormitor si sa il tii in cutia lui? Ar fi o mare prostie,nu? Dar de ce va spun aceste lucruri? Pentru ca de multe ori si noi suntem ca niste televizoare care nu suntem scoase din ambalajul nostru original.                                                                                                                                                                                                        Dumnezeu ne-a creat cu un scop si ne-a dat fiecaruia functiile de care avem nevoie pentru a ne indeplini scopul. Insa pentru a putea face acest lucru trebuie sa deschidem ambalajul si sa vedem ceea ce este inauntru. Ce fel de produs electrocasnic sunt eu in casa? Aragaz, hota, masina de spalat, microunde, televizor, calculator, etc. Cat de ciudat ar fi daca am pune hainele la spalat in cuptorul cu microunde si oala cu mancare in masina de spalat? Exact acelasi lucru il facem noi atunci cand nu stim ceea ce Dumnezeu a pus inlauntrul nostru si care este functia pe care eu o am de indeplinit in planul Sau.                                                                                                                                                                                                   Sa va dau cateva exemple: Daca pe Ioana Dumnezeu a creat-o pentru a sluji ca profesoara, atunci a trebuit sa ii dea o doza suplimentara de pedagogie, pe Violeta daca a facut-o sa fie asistenta medicala atunci i-a dat o portie in plus de compasiune, daca pe Anca a dat-o sa fie sotia mea atunci a trebuit sa ii dea o doza dubla de rabdare, samd.

Sa faci altceva decat Dumnezeu te-a creat sa faci este ca si cum te-ai imbraca in fiecare zi cu hainele altcuiva. Aud de multe ori acest lucru din partea parintilor. Bunicul tau a fost contabil, eu sunt contabil, atunci si tu trebuie sa pastrezi traditia familiei si sa devii contabil. Si asa ajungi sa fii cel mai nefericit si neimplinit om facand o slujba pentru care nu ai fost creat de Dumnezeu sa o faci. Daca tata imi lasa ca mostenire firma lui de constructii, asta nu inseamna ca la randul meu voi fi binecuvantat facand acelasi lucru. Poate eu sunt pasionat de medicina sau arhitectura si nu gasesc nici o placere in domeniul constructiilor. Eu amavut puterea de a-I spune tatalui meu ca nu voi continua traditia familiei de a lucre in contabilitate, desi asta era ceea ce tatal meu isi dorea pentru mine. Pur si simplu nu ma atragea nimic la aceasta slujba si simteam ca nu o voi face niciodata cu placere, indiferent de banii pe care mi i-ar fi adus.                                                                                                                                                                                         Exista cateva statistici cu privire la aceste lucruri care vorbesc de la sine: Aproape jumatate din cei ce muncesc sunt nemultumiti de locul lor de munca;  Mai bine de 50% dintre oameni vad slujba ca fiind principalul factor de stres din viata lor; Peste 60% dintre angajati nu sunt motivati si pregatiti pentru a face slujba pe care o fac; mai bine de 40% dintre angajati sunt nemultumiti de angajatorii lor, simtindu-se exploatati de catre acestia. In aceste conditii cum pot relatiile interumane sa fie de calitate si sa dureze, sau familiile sa fie fericite? Daca procentajele ar fi la fel de mari intr-o situatie medicala, am numi acest lucru epidemie. Societatea noastra trece printr-o epidemie de nemultumire.

Ce solutie ne ofera Dumnezeu? Priveste inlauntru tau. Ai fost creat pentru a indeplini o sarcina anume. Ai fost echipat cu tot ceea ce ai nevoie pentru a realiza acel lucru. Dumnezeu a fost Creatorul acestui produs unic care esti tu, Psalmul 139:15-16. Dumnezeu a pregatit inca dinaintea nasterii noastre, numarul zilelor pe care le avem de trait pentru a ne duce la indeplinire lucrarea pentru care ne-a dat viata si ne-a echipat cu tot ce avem nevoie. Problema este ca Dumnezeu te-a creat pentru un scop specific, iar societatea te incurajeaza sa fii orice vrei tu. Daca muncesti din greu poti sa fii orice iti doresti. Dar este oare acest lucru adevarat? Daca Dumnezeu nu te-a inzestrat cu calitatile necesare si bucuria de a face o slujba anume, oare poate compensa munca lipsa acestora? In cel mai bun caz vei reusi dar vei fi in permanenta nefericit si neimplinit. Raspunsul este ca nu poti fi orice vrei sa fii, dar poti sa fii ceea ce Dumnezeu te-a creat sa fii.

Cati dintre noi ne-am facut un studiu cu privire la care sunt lucrurile pe care ne-ar face placere sa le facem si sa le facem bine. Nu cele care ne aduc mai multi bani sau ne cresc stima de sine, ci cele care ne vin ca o manusa. Citeam intr-o carte ca o firma de plasare a fortei de munca spunea ca doar1% dintre clientii ei si-au facut acest studiu. Pavel pune punctul pe “I” prin indemnul din Efeseni 5:17. De aceea avem nevoie uneori sa ne oprim din ceea ce facem in prezent si sa privim din nou inlauntrul nostru pentru a vedea daca ceea ce facem este lucrul pentru care Dumnezeu ne-a creat, Galateni 6:4.

O sa inchei cu un exemplu despre care am citit cu ceva vreme in urma si care cred ca se potriveste foarte bine pentru indemnul pe care vi l-am dat astazi. Este vorba de un inginer pe nume Charlie Steinmetz . El a fost inginerul care a asamblat generatoarele care au alimentat primele linii de asamblare ale fabricii Ford. La ceva vreme dupa ce acesta a iesit la pensie, generatoarele s-au oprit si intreaga productie s-a oprit, asa ca toti inginerii fabricii s-au adunat si au lucrat ca sa rezolve problema, dar fara succes. Atunci l-au sunat pe Charlie sa vina de acasa si sa ii ajute sa rezolve aceasta problema care aducea firmei pierderi masive de bani. Charlie a venit, a lucrat cateva ore si generatoarele au pornit din nou. Henry Ford proprietarul companiei, a primit cateva zile mai tarziu nota de plata din partea lui Charlie de 10000 de dolari. Indignat de suma prea mare pe care Charlie i-o cerea, i-a scris acestuia o scrisoare in care isi exprima frustrarea: “Charlie, mi se pare de-a dreptul exagerat ca pentru cateva ore de lovit cu ciocanul in motoare sa ceri 10000 de dolari.” Atunci Charlie i-a raspuns lui Henry Ford: “Domnule Ford, pentru lovitul in motoare va costa 100$, dar pentru ca am fost singurul care a stiut unde sa loveasca va costa restul de 9900$”.

Tu si cu mine suntem creati intr-un mod deosebit de Dumnezeu. Noi nu suntem o creatie in linie, ca masinile ce sunt asamblate pe banda. Ci pentru fiecare Dumneeu a creat o matrita noua, si ne-a dotat cu functii diferite. In Apocalipsa 21:5, Dumnezeu ne spune “Eu fac toate lucrurile noi.” Nu mai este nimeni ca tine pe acest pamant. De ce sa te irosesti facand lucruri pe care altii le pot face mai bine ca tine, cand tu poti fi singurul care stie unde sa loveasca cu ciocanul pentru ca problema sa se rezolve? Priveste inlautrul tau. Iesi din ambalajul in care ai fost pus si implineste-ti slujba pentru care ai fost creat.

 

This entry was posted in Predici and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code