Sa spunem NU esecului

Iacov 4:7

Iacov ne spune in acest pasaj ca sunt doua componente care ne asigura succesul: sa ne supunem lui Dumnezeu si sa ne impotrivim diavolului. Principala componenta a succesului nostru in credinta este perseverenta in aceste doua componente. Sa nu te dai niciodata batut, in alergarea ta pentru a-ti atinge tinta. Sa nu iti iei niciodata ochii de pe Isus si de pe premiul chemarii Sale.

Primul om care a escaladat muntele Everest afost Edmund Hillary. În 29 Mai 1953 a reusit sa cucereasca cel mai înalt vârf muntos din lume. In cartea sa, “High Adventure”, Hillary subliniaza importanța creșterii în drumul spre succes. “Am avut de crescut până să ating succesul”, a spus el.

Cu un an inainte Hillary încercase să urce pe muntele Everest, dar eșuase. Câteva săptămâni mai târziu dupa esecul sau, a fost invitat la o conferinta să adreseze cateva cuvinte unui grup de oameni pasionati de acelasi lucru ca si el. Hillary a pășit pe scenă în aplauze furtunoase. In ciuda esecului sau, audiența recunoștea încercarea sa curajoasa de a escalada Everestul. S-a apropiat de microfon, a ridicat pumnul către o poza a muntelui și a spus cu voce tare: “Everestule, tu m-ai învins prima dată, dar asta a fost doar o lupta. Eu voi fi cel care va castiga razboiul, pentru că tu ai crescut deja cât ai putut să crești, dar eu încă mai pot sa cresc!” Și, într-adevăr, în anul următor, Edmund Hillary și-a atins țelul, cucerind Everestul. Aceasta este dorinta lui Dumnezeu pentru noi si ma rog ca atitudinea lui Hillary sa ne inspire si pe noi. Daca Hillary a avut atat de multa pasiune pentru a cuceri un munte, sa avem si noi o pasiune cel putin la fel de mare ca sa cucerim cerurile. Sa citim cuvintele apostolului Pavel din Efeseni 4:11-15.

În viață nimic din ceea ce este valoros nu se obține fără efort si fără sacrificiu. Tocmai acest lucru dă valoare scopului nostru. Pentru ca noi stim ce ne asteapta dupa aceasta viata. Stim bogatia, slava si maretia viitoarei noastre destinatii. Cunoastem standardul de viata dupa care vom trai acolo si stim ca in ceruri ne asteapta vesnicia.

Acum cativa ani, prestigioasa institutie din Statele Unite, Columbia University a reviziut o parte din programa sa pentru cursurile postuniversitare de afaceri. Au fost intrebati sute de oameni de afaceri care a fost cel mai important ingredient al succesului lor. Raspunsul nu a fost carisma, educatia, banii, sau calitatile lor de lider, ci PERSEVERENTA. Au invatat sa spuna NU esecului. Esecul este determinat de ceea ce permitem sa se intample, iar succesul de ceea ce facem ca sa se intample. In ceea ce ne priveste, succesul nostru este garantat de ceea ce Domnul Isus a facut la cruce. Noi trebuie doar sa avem dorinta de a-I spune DA lui Isus si taria de a-i spune NU lui satan in fiecare zi.
Rămâne ca noi să hotărâm dacă vrem sa devenim oameni demni de încredere şi credincioşi, pregătiţi şi hotărâţi să luam decizia dreaptă în orice împrejurare. Astfel vom fi imbracati cu o putere irezistibilă. O putere care ne face puternici în a face binele si tari în a rezista răului, 2 Corinteni 4:7-10,16. Amin!

 

 

 

This entry was posted in Studiu Biblic. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code