Isus, pastorul cel bun

Cei mai multi oameni cand ajung pe patul de moarte au regrete cu privire la alegerile facute de-a lungul vietii. Nimeni nu se poate intoarce in timp. Ne raman doar amintirile si de multe ori regretele. Astazi o sa va vorbesc despre lucrurile pe care Dumnezeu le-a pregatit ca sa ne ajute sa traim o viata fara regrete, o viata din belsug, in care sa experimentam adevarata bogatie a harului Sau.

Vremurile in care traim sunt grele dragii mei si nimeni nu poate contesta acest lucru. Sunt vremuri in care chiar si cei mai credinciosi au dezamagiri cu privire la modul in care decurg lucrurile, se simt neimpliniti si din ce in ce mai greu simt bucuria care izvoraste din siguranta mantuirii. Si asta pentru ca zi de zi ducem in spate atatea poveri care ne fac sa fim din ce in ce mai usor de clatinat si de doborat. Putini putem spune ca suntem precum o stanca tare care nu se clatina. M-as bucura ca toti copiii lui Dumnezeu sa poata sa spuna aceste cuvinte si sa le simta cu toata fiinta lor, dar stim ca nu este asa. Tot mai multi crestini din pacate traiesc astazi impovarati, apasati, distrasi si amagiti de satan.

In acest pasaj de scriptura, Mantuitorul ne spune tuturor in vs 10 ca scopul venirii Sale in aceasta lume a fost ca noi sa nu ramanem in saracia unei vieti traite in zadar, ci sa avem o viata traita din belsug. Poate este o coincidenta ca aceste cuvinte sunt in Ioan 10:10. Mie imi place sa spun ca ele se gasesc in 10:10 pentru ca am un Mantuitor de nota 10, care ma cheama sa traiesc prin El o viata de nota 10.

Dar inainte sa intelegem ce inseamna sa traim o viata din belsug trebuie sa intelegem ce este de fapt viata. Sunt atat de multe citate celebre, maxime si cugetari care incearca sa dea raspuns la aceasta intrebare.Cineva spunea: ”Viata este o scena, in care traiesti cand scene de comedie, cand scene de tragedie.” Sunt multe astfel de definitii ale vietii care au fost date de-a lungul timpului de oameni. Dar haideti sa ne uitam cu atentia la Ioan 10:9. Ce ne spune Mantuitorul acolo? Ca oricine a intrat pe poarta facultatii a realizat care este cel mai important lucru in viata? Ca oricine a intrat pe poarta slujbei mult visate a primit comoara vietii? Sau poate ca acela care a intrat pe poarta bancii ca sa isi deschida un cont?

Doar cel ce a intrat pe poarta care este Isus Cristos a inteles ce este viata. Viata dragii mei incepe in momentul in care ai primit iertarea pacatelor, cand ai inteles ca esti o creatie deosebita, ca nu ai ajuns aici din intamplare si ca apartii cerului.

Vreau sa iti spun ca atunci cand simti ca s-a asternut o umbra peste siguranta mantuirii tale, totul va fi afectat in viata ta. Vei simti ca muncesti degeaba si ca nimic din ceea ce faci nu te mai implineste. Dar la fel vei capata putere si bucurie atunci cand esti convins de mantuirea care ai primit-o prin Isus Cristos. Oricine s-a intalnit cu Isus Cristos are viata.

Cum am gasit noi aceasta poarta? Am mostenit-o de la parinti? Am fost mai destepti ca altii? Nicidecum! Aceasta poarta ne-a fost oferita de Dumnezeu. Duhul Sfant ne-a descoperit poarta vietii care este Cristos. Doar atunci am inteles ca viata noastra biologica nu este de fapt viata. Oricat de mult am avea grija de ea, oricat am vitaminiza-o, ea se trece si nu putem face nimic ca sa impiedicam acest proces. Dar cand Duhul lui Dumnezeu sufla peste noi atunci vom simti cu adevarat ca avem viata, Isaia 40:29-31. Omul intelege defintia vietii cand il intalneste pe Isus Cristos. Atunci din inima lui vor curge rauri de apa vie. Doar cand omul este inundat de prezenta lui Dumnezeu prin Duhul Sfant, va experimenta bucuria vietii ca cetatean al Imparatiei lui Dumnezeu.  

La ce ne gandim noi cand spunem belsug?

Dumnezeu are o definitie diferita de a noastra a belsugului. Belsugul in ochii lui Dumnezeu este rodire dragii mei.

Haideti sa citim din Ioan 15:1-11. Noi privim belsugul ca pe ceva ce primim, pe cand Dumnezeu il vede ca pe ceva ce primim atunci cand oferim. Slavit sa fie Domnul pentru ca El nu vede lucrurile ca noi. Pentru Dumnezeu sa traiesti viata din belsug inseamna sa rodesti.

Haideti sa citim acum Ioan 15:16. Dumnezeu ne spune ca nu suntem o greseala sau o intamplare a ceea ce au facut parintii nostri. Eu am o tinta, am o directie si un sens. Viata mea are un rost, iar acela este sa aduc rod Creatorului meu. Iti reamintesc astazi ca facultatea nu este tinta ta in viata, nici o slujba buna, nici casatoria si nici cresterea unui copil, ci scopul vietii tale este sa aduci rod Celui ce te-a creat. Doar atunci vom cunoaste ce inseamna sa avem viata din belsug. Cu cat rodim mai mult cu atat vom experimenta mai mult belsugul in viata noastra. Tatal este vierul, Cristos este vita, iar noi suntem mladitele. Daca nu am inteles aceasta structura a vietii nu vom rodi. Putem avea realizari si performante in viata noastra, dar nu vom experimneta belsugul vietii de care Cristos vorbeste pana cand nu vom rodi.

Dar ce inseamna sa rodesti? Sa citim pentru inceput Romani 1:13. Care este rodul pe care dorea sa il gaseasca apostolul Pavel la ei? Despre ce credeti ca vorbeste el? Sa gaseasca printre ei suflete care nu il cunosteau pe Cristos. Sa intalneasca in mijlocul lor oameni care sa aiba foame de Dumnezeu. Pavel i-a cerut lui Dumnezeu sa vada Roma si Dumnezeu i-a aratat-o in lanturi, din coltul unei celule. Pavel era in butuci, inchis pentru ca scopul sau in viata nu a fost, vacantele, hainele de firma, masinile frumoase sau casele, ci sa rodeasca aducand suflete la mantuire pentru Mantuitorul Sau.

Acolo in inchisoare, Pavel a intalnit un tanar fugar care furase banii stapanului sau. Citim apoi ca il trimite pe acesta cu o scrisoare inapoi la Filimon, cel de la care furase, in care ii cere sa il primeasca nu ca pe un sclav ci ca pe un frate, pentru ca Onisim era un rod al sau in lanturi. Inchisoarea, bataia si lanturile nu l-au putut opri pe Pavel sa aduca rod Creatorului Sau. Si acest hot care s-a pocait pe nume Onisim ajunge episcop al bisericii si sfarseste martirizat pentru credinta sa in Cristos. Slavit sa fie Domnul!

Am citit in pasajul din Ioan 15 ca exista diverse stadii de rodire: sunt unele mladite care nu aduc deloc rod; sunt mladite care aduc rod si mladite care aduc mult rod. Te indemn astazi sa te gandesti cu frica de Dumnezeu, unde te afli tu. Ce fel de mladita sunt eu si care este rodul meu?

Iubitii Domnului, nu orice fel de viata crestina este placuta lui Dumnezeu. Prin Isus Cristos, Dumnezeu Tatal ne-a chemat sa traim o viata crestina din belsug, pe care o cunoastem in urma rodului pe care il aducem. Sa citim Tit 3:14.

Traim noi astazi doar o viata in trup, sau o viata in Duhul lui Dumnezeu? Astazi iti spun ca belsugul nu inseamna sa primesti, ci sa rodesti. Unii dintre noi in primii ani cu Cristos eram adevarate lampi, si portavoci prin care vorbea Cristos, dar astazi ne-am stins si ne-am inchis gurile.

Ma bucur sa primesc in fiecare tabara crestina in care reusesc sa merg, scrisori minunate din partea tinerilor care sunt acolo. Citind de fiecare data acele randuri sunt incurajat sa vad ca nu traiesc degeaba, ca ceva ramane in urma mea, ca aduc un rod de bucurie, incurajare si dragoste in vietile lor. Sa ne cheltuim cu bucurie pentru mantuirea aproapelui nostru.

In incheiere sa citim Romani 6:22. In Numele Domnului Isus Cristos ma rog sa nu mai traim fara sa aducem rod, sa nu mai traim in saracie si goliciune spirituala. Sa nu mai traim doar ca noi sa avem ce sa mancam sau cu ce sa ne imbracam, pentru ca o astfel de viata nu va cunoaste niciodata belsugul pe care Domnul Isus Cristos l-a promis. Sa traim aducand rod ca sa gasim o comoara pe care nimeni nu ne-o poate fura. Ma rog ca Duhul lui Dumnezeu sa intipareasca in inimile noastre ca viata din belsug nu depinde de rasa, de culoare, de educatie, de slujbe bune, sau de relatii, ci doar de roada pe care o aducem Domnului Isus Cristos. Ma rog sa umblam in faptele bune pe care Tatal le-a pregatit dinainte pentru cei ce sunt ai Lui. Pentru ca Dumnezeu nu ne cheama sa ne ridicam la inaltimea standardelor lumii, ci ne cheama sa ne coboram, ca El sa ne inalte la inaltimea standardelor Sale. Ma rog ca Dumnezeu sa ne ajute sa nu traim doar ca sa plimbam dintr-un loc in altul un trup din carne si oase, dar fara viata, ci sa traim laudandu-L pe El cu bucurie pentru mantuirea pe care ne-a dat-o.

 

 

 

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code