Inca-i timpul de lucrare

Adesea il laudam pe Domnul si ii cantam: “Inca-i timpul de lucrare, deci te scoala acum din somn, sa vestesti la orisicare ca Isus e Miel si Domn.”

Timpurile in care trăim sunt grele şi nesigure, pline de incertitudine şi greutăţi, care apasă tot mai greu pe umeri noştri încercând să ne doboare sub poverile lor. Copilul lui Dumnezeu a lasat in urma trecutul sau intunecat si prin Isus Cristos priveste doar spre ce ii sta inainte. In aceasta noua viata in care a pasit el stie ca nu mai traieste prin coincidente, ci prin certitudine. Mantuirea lui nu este cu semnul de intrebarii, iar dragostea pe care i-o poarta Dumnezeu nu este un poate. Avand insa in vedere aceste vremuri tulburi in care chiar si credinta celor puternici este pusa la grea incercare avem nevoie sa traim intr-o permanenta stare de vegheare si cercetare atat individuala cat si colectiva in biserica.

Nicolae Moldoveanu spunea: „Omul este o harfă pe care cântă ori Dumnezeu, ori diavolul. Este o corabie cârmuită ori de Duhul Sfânt, ori de duhul păcatului; este un condei care scrie ori adevărului, ori minciunii.”

Este timpul când cei mai multi crestini sunt cernuti de catre satan. Astăzi când nesiguranţa zilei de mâine cuprinde atat pe împărat cat şi pe cerşetor, pe creştin şi necreştin, pe cel invatat şi pe analfabet, este parcă tot mai greu să rămâi statornic. E tot mai greu să rămâi lângă Scriptură si să te bazezi pe promisiunile lui Dumnezeu. Adesea suntem tentaţi şi noi să spunem ca şi Ghedeon: „Rogu-te, domnul meu, dacă Domnul este cu noi, pentru ce ni s-au întâmplat toate aceste lucruri?” (Jud. 6:13a).Cum deschidem tv vedem tot felul de nenorociri care se intampla pe acest pamant: cutremure, incendii, uragane si am putea continua lista la nesfârşit. Privind la toate acestea nu putem sa nu ne gandim daca nu cumva nu asistam si la mânia lui Dumnezeu revărsată peste acest pământ intunecat de pacat, in dorinta Lui ca oamenii să se trezească la realitate şi să vina la pocainta.

Nevoia de oameni ca Ghedeon, care să fie gata să dărâme altarele lui Baal şi să ridice altare de biruinţă pentru Dumnezeu este extraordinar de mare. Este nevoie de oameni îmbrăcaţi cu puterea Duhului Sfant, care să sune din trâmbiţă pentru toţi cei care dorm sau pentru aceia care au aţipit pe cale, să se trezească şi să continuie lupta cu diavolul până la birunţa definitivă. Toţi cei care am declarat război diavolului trebuie să fim pregătiţi zilnic să înfruntam atacurile declanşate cu mare înverşunare de cel rău.

În astfel de vremuri Dumnezeu nu are nevoie de oameni fricoşi şi nepăsători. El cauta oameni dăruiţi cauzei Evangheliei, dăruţi Domnului Isus Cristos si gata să lupte pentru răspândirea Cuvântului vieţi la toti cei care trăiesc în întuneric şi păcat.

Nu putem sa nu observăm astăzi o amorţeală în poporul Domnului, o aţipire a slujitorilor Evanghelie si o nepăsare în viaţa creştinilor pentru cei pierduti. Prea mult s-au coborât standardele Biserici şi ale familiei. Timpul de părtăşie din biserică a devenit pentru multi ceva plictisitor si lipsit de viata. Oamenii cauta acele biserici care ofera spectacole religioase si activitati care mai de care mai distractive. Lucrarea Duhului Sfânt este tot mai neglijată şi contestată. Crestinii lasa ca diavolul să pună tot mai mult stăpânire pe inimile si pe timpul lor, de aceea apatia spirituala s-a instalat comfortabil in viata multora. Observ cu intristare cum multi dintre copiii lui Dumnezeu au mai multe planuri pentru lumea aceasta, decat pentru ceruri. Slujesc oamenilor cu toata pasiunea, iar lui Dumnezeu ii daruiesc doar firimiturile timpului si energiei lor. Tineri care isi gasesc tot mai des idoli din lume, nu din Scriptura, si care forteaza tot mai tare limitele impuse de Dumnezeu in ceea ce priveste viata crestina.  

Un lucru care m-a impresionat in viaţa lui Ghedeon a fost perseverenţa sa în lupta cu duşmanul. Ştim din proprie experienţă că cel mai prielnic timp pentru duşman ca să ne atace este atunci când suntem nepăsători, atunci când începi să te lauzi de biruinţele proprii sau când te consideri deja învingător si nu mai veghezi. Biruinţa planurilor noastre atârnă mai întâi de voia lui Dumnezeu, dar pentru noi este important sa perseveram pe calea Domnului. Este important cine canta la harfa inimii tale: Dumnezeu sau diavolul. Este corabia vieţii tale cârmuită de Duhul Sfânt sau de duhul lui mamona? Ne facem noi suficient timp să citim Cuvântul Vieţii sau ne preocupam mai mult sa citim postarile de pe facebook şi revistele lumii? Ne propunem să alergam mai mult după lucrurile de sus decât după cele de pe pământ? Ghedeon a fost un om simplu ca şi noi, dar Domnul l-a ales pentru salvarea poporului Sau şi a adus lui Israel biruinta asupra lui Madian, un popor care ii asuprea cu putere pe israeliti. Dumnezeu vrea să se folosească şi de tine pentru a izbăvi pe cei robiţi de păcat si pe cei fara speranta din aceasta generatie. Sa ne tinem mereu ochii bine deschişi asupra dusmanului, sa perseveram in lucrarea Domnului si sa ne împlinim promisiunile făcute lui Cristos. Atunci asemenea lui Ghedeon si noi vom auzi glasul Duhului care ne spune, “Domnul este cu tine viteazule.” Fii plin de incredere caci puterea Mea este cu Tine si tot ce faci, faci in numele Celui preainalt.

Fiecare zi care vine este nouă pentru noi, este albă, este ca o coala de hartie imaculată, gata să scriem si sa ne punem amprenta pe ea. Condeiul este în mâna noastra şi va scrie fie minunile pe care Dumnezeu le face prin noi, fie căderile şi neimplinirile noastre de zi cu zi. Încurajaţi de promisiunile lui Dumnezeu să spunem şi noi asemenea psalmistului in Psalmul 80:18: „Doamne, noi nu ne vom mai intoarce de la Tine! Înviorează-ne si vom chema Numele Tău!” Haideti iubitii Domnului ca in incheiere sa chemam si noi si sa cerem binecuvantarea Domnului peste noi, peste familiile si biserica noastra…Amin!

This entry was posted in Predici and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code