Fata in fata cu ispita

Daca Domnul Isus a fost ispitit, cu siguranta nici noi nu vom fi scutiţi de ispite? Luca 4:13 „După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme”. Ispitit în toate felurile…Evrei 4:15 „Căci n-avem un Mare Preot, care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre; ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat”. Ispitit…dar fără păcat. Şi pentru că Domnul Isus s-a împotrivit diavolului, acesta a plecat, dar ATENŢIE…”până la o vreme”. Dacă am biruit o ispită, să nu credem că am scăpat de a mai fi ispitiţi pe viitor. O, nu, pentru că diavolul este atât de şiret, şi dacă pentru un timp ne lasă în pace, el se va întoarce din nou. Dar Dumnezeu ne promite că nu nr lasă singuri, caci El însuşi vine în ajutorul nostru. Evrei 2:18 „Şi prin faptul că El însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi”.

NE POATE ISPITI DUMNEZEU? Iacov 1:13

CARE ESTE CAUZA ISPITEI? Iacov 1:14-15

CARE ESTE NADEJDEA NOASTRA IN FATA ISPITEI? 1 Corinteni 10:13

CUM SĂ BIRUIESC ISPITA? Luca 8:13 – Studiu

                                                  Luca 22:40 – Rugaciune

Domnul ne face o promisiune minunată in Iacov 1:12 „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc”. Cununa vieţii este premiul cel mare. Îmi doresc ca fiecare din noi să biruim ispita şi să ne întâlnim sus în cer sa fim unii cu altii si cu Domnul nostru, pe veşnicie.

O sa inchei cu cuvintele Mantuitorului din Matei 26:41 „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.”

This entry was posted in Studiu Biblic and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code