Biruinta credintei

“Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te?” Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face (Iosua 1:9).

Dragii mei, potrivit unui centru de statistică religioasă din SUA, in anul 2012, 105.000 creștini au fost uciși pentru credința lor. Asta inseamna ca 12 crestini au murit in fiecare ora a anului, un deces la fiecare 5 minute. Este cutremurator sa auzim ca se intampla astfel de lucruri in secolul 21, intr-o lume ce se considera civilizata. In timp ce noi ne bucuram de libertate religioasa, crestinii din tari ca Nigeria, Pakistan sau Coreea de Nord continua sa isi proclame cu tarie credinta in Isus Cristos, riscandu-si viata in fiecare zi.

Moartea in Cristos nu este o infrangere, ci o biruinta. Contrar multor păreri, Scriptura spune ca este o binecuvântare să te confrunţi cu diferite incercari in viata:„Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări” Iacov 1:2. Indiferent de provocările care pot veni pe drumul vietii, să rămânem fermi pe poziţie si sa creştem in credinţa prin studiul Cuvântului lui Dumnezeu care ne da putere, mangaiere si nadejde, “Credinţa ta îţi dă victorie şi biruieşte lumea” (1 Ioan 5:4). Nu trebuie sa permitem ca ceea ce auzim sau vedem în domeniul fizic să ne înspăimânte şi să dam putere si glas fricii.

Unii creştini se lasă copleşiţi de frică în zilele grele. Însă indiferent cât de sumbre ar fi perspectivele cu care satan vine împotriva noastra, sa refuzăm să ne temem.Sa fim asemenea lui Iosua şi Caleb care au biruit frica prin credinta in Dumnezeul lor: „Numai nu vă răzvrătiţi împotriva Domnului şi nu vă temeţi de oamenii din ţara aceea căci îi vom mânca. Ei nu mai au nici un sprijin: Domnul este cu noi, nu vă temeţi de ei!” (Numeri 14:9). Aceasta este vocea credinţei care ne asigură victoria.

Sa nu renunţam niciodată, deoarece credinţa nu eşuează niciodată! Dumnezeu caută oameni credincioşi astazi prin care să Îşi împlinească planurile pe pământ. Biblia ne oferă un remarcabil exemplu de credincioşie si în viaţa lui Daniel:„Atunci căpeteniile şi dregătorii au căutat să afle ceva asupra lui Daniel, ca să-l pârască în ce privea treburile împărăţiei. Dar n-au putut să găsească nimic, nici un lucru vrednic de mustrare, pentru că el era credincios şi nu se găsea nici o greşeală la el şi nici un lucru rău” (Daniel 6:4).

Daniel era impecabil în devotamentul său pentru Domnul. Scriptura spune că nu s-a găsit în el nici o greşeală şi nici un lucru rău. El nu era corupt, iar in toate preocupările lui era credincios si drept. Scopul lui era slujirea lui Dumnezeu cu integritate şi cu o dăruire de nezdruncinat. Daniel I-a rămas credincios lui Dumnezeu chiar şi când autorităţile au început să-l persecute pentru relaţia lui cu Dumnezeu. Acesta este unul dintre principiile unui om credincios.

Trebuie să fim hotărâti să nu facem nici un compromis faţă de Cuvântul lui Dumnezeu. Da, Daniel suferit nedreptati si a fost aruncat în groapa cu lei pentru că a ales să Îi fie credincios lui Dumnezeu, dar stim ca Domnul a închis gurile leilor.

Pavel spune in 1 Corinteni 4:2:  „Încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui.” Oamenii care dovedesc fidelitate stapanului lor, sunt aleşi pentru responsabilităţi importante. Trebuie sa învaţăm să fim ispravnici credinciosi la slujba noastra, în casa DOmnului, în utilizarea darurilor cu care ne-a înzestrat Domnul, în binecuvântările financiare şi materiale pe care le primim de la El şi în evanghelizarea lumii.

Există multe forţe care operează în lume, determinând oamenii să acţioneze într-un mod sau altul. Ura, frica, necredinţa, îndoiala, descurajarea, invidia şi gelozia sunt forţe negative care îi influenţează pe oameni să facă ceea ce este rău. Unele dintre cele mai îngrozitoare atrocităţi au fost comise de oameni motivaţi de aceste forte rele, dar Scriptura ne face promisiunea ca: “Cel neprihănit va trăi prin credinţă” (Romani 1:17).

Există însă forţe şi în Împărăţia lui Dumnezeu. Credinţa este o forţă. Aşa cum forţele negative îi determină pe unii să facă lucruri rele, forţa credinţei îi abilitează pe alţii să realizeze fapte mari pentru Împărăţia lui Dumnezeu. În Evrei 11, Biblia ne prezintă galeria de onoare a eroilor credinţei. Oameni ca Noe, Avraam, Iacov, Moise, Rahav, Ghedeon sau David. Dar această putere nu este destinată exclusiv unor „oameni speciali” din Împărăţia lui Dumnezeu, ci tuturor copiilor Lui. Domnul ne-a dăruit fiecăruia dintre noi o măsură de credinţă pe care însă trebuie să o mărim, Romani 12:3. Cand dăm viata Cuvântului, nu neputintei noastre, credinţa va spulbera frica şi lucrurile negative din viaţa noastra.

In Marcu 9:23, Domnul Isus spune: „Tu zici: Dacă poţi!…Toate lucrurile îi sunt cu putinţă celui ce crede!”.

Cu mulţi ani în urmă, malaria şi tuberculoza erau incurabile, până când cercetarea medicală a găsit leacul pentru ele. În prezent HIV/SIDA este considerată boală incurabilă, dar asta pentru că ştiinţa medicală încă nu i-a găsit leacul. Aceasta  eticheta de „incurabil” este doar un termen care arata limitarea ştiinţei umane. Crestinul nu trebuie sa accepte niciodată situaţia sa ca fiind drept imposibilă.

Sa refuzăm să ne lasam îngrăditi de limitările altora. Pentru copilul lui Dumnezeu nu există situaţie disperată şi nici problemă prea grea. Toate bolile sunt vindecabile. Să studiem puţin cazul femeii cu scurgere de sânge din Biblie. Ea suferea de hemoragie de 12 ani, fără şanse de vindecare. Deşi îşi cheltuise toată averea pe medicamente, situaţia ei devenea tot mai rea. Aceasta până când a auzit despre Isus. Nădejdea a răsărit în sufletul ei şi şi-a zis: „Dacă aş putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui” (Marcu 5:28). Împotriva tuturor piedicilor, ea a reuşit să se atingă de haina lui Isus „şi îndată a secat izvorul sângelui ei. Şi a simţit în tot trupul ei că s-a tămăduit de boală” (Marcu 5:29). Domnul a observat acest lucru, şi i-a lăudat credinţa, zicând: „Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta” (Marcu 5:34). Acest eveniment demonstrează puterea biruitoarea credinţei. Nu este de mirare că Isus a spus:  „Toate lucrurile îi sunt cu putinţă celui ce crede!” (Marcu 9:23).

Ma rog Domnului sa apreciem la adevarata ei valoare libertatea religioasa pe care o avem in Romania si sa ramanem neclintiti in ciuda incercarilor. Sa nu acceptam nici o situaţie ca fiind imposibilă. Domnul poate schimba orice lucru sau situatie prin credinţa noastra. Cununa vesnica este pregatita pentru cei ce traiesc si mor in credinta.

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code