Sa dam mai departe

Matei 7:12

Unul dintre lucrurile pentru care m-am rugat mult Domnului a fost sa ma ajute sa nu-mi irosesc viata. Cunosc prea multi oameni care au facut acest lucru si teama de a nu face la fel ma apasa. De aceea i-am cerut Domnului sa faca cu viata mea ceva care va ramane pe vecie. M-am tot gandit la cuvintele apostolului Ioan din 1 Ioan 2:17: “acela care face voia lui Dumnezeu, ramane in veac.” Stiu ca exista o cale prin care putem sa traim fara sa ne fie teama ca ne vom irosi vietile. Sa traim facand voia lui Dumnezeu.

Imi doresc sa nu treaca zi in care să nu ne aducem aminte de faptul că viaţa noastră pe pamantul acesta este precum un abur, care se arată pentru scurt timp, iar după aceea dispare. Sunt doua pasaje de Scriptura pe care vreau sa le studiem astazi.

1. Fapte 26:27-29

Sa dam mai departe binecuvantarea celui mai minunat nume, acela de crestin. De mai bine de doua mii de ani oamenii se impart in doua categorii. Ei sunt “fie crestini, fie au nevoie urgenta sa devina crestini”.

Am citit o ilustratie de curand despre un batran care s-a intors la Domnul in ultimii ani ai vietii sale, dupa multi ani de staruinta in rugaciune a familiei si bisericii. Dar cu toate ca ar fi trebuit sa fie cuprins de o bucurie fara margini, batranul nu se putea opri din plans. Cu lacrimile curgandu-i siroaie pe obrajii brazdati de riduri, batranul repeta aceleasi cuvinte,“Anii mei s-au dus, iar eu mi-ai irosit viata… mi-am irosit viata”.

Este dureros sa fii in ultimele clipe ale vietii tale si sa realizezi ca lururile pe care ai pus pret intreaga viata sunt doar gunoaie, nimicuri si ca urmeaza in curand sa te intalnesti cu Cel ce te-a creat si nu esti pregatit sa stai fata in fata cu El. Atat de multi oameni ajung la apusul vietii lor cuprinsi de regrete si remuscari si spun aceleasi cuvinte dureroase, “anii mei s-au dus si eu mi-am irosit viata”. Avem posibilitatea sa facem a.i. cei ce vor rosti aceste cuvinte sa fie mai putini.

Ce binecuvantare sa auzi din gurile oamenilor din jurul nostru aceleasi cuvinte pe care le-a auzit si apostolul Pavel din gura regelui Agrippa, “curand mai vrei tu sa ma convingi sa ma fac crestin!” DA, trebuie sa fii crestin, pentru ca doar in numele lui Cristos exista mantuire.

2. Matei 25:34-40

De fiecare data cand citesc pasajul din Luca 16 despre omul bogat ajuns in Locuinta Mortilor, ma gandesc cu infrigurare la multimile de oameni care se vor afla in acelasi loc cu acesta. Si ce durere trebuie sa simti, atunci cand stii ca nu mai poti schimba nimic dupa ce ai ajuns acolo. Cu toti avem o singură viaţă, iar moartea nu cruta pe nimeni. Ce binecuvantare primeste acela care realizeaza ca a fost creat pentru mai mult decat pentru aceasta lume. Ce binecuvantat este cel ce spune, “Tata ajuta-ma sa nu-mi irosesc viaţa alergand si ostenindu-ma pentru gunoaiele acestei vieti. Ajuta-ma sa nu las in urma mea o mostenire care intr-o buna zi va arde, ci o mostenire vesnica care va fi amintita in filmul vietii mele in ceruri.”

In ce consta mostenirea mea vesnica? Care sunt comorile pe care mi le-am adunat pentru ceruri? Fiecare lucrare de slujire pe care ai facut-o aproapelui tau, este o comoara vesnica. Sa nu uitam niciodata ca nu cel ce zice “Doamne doamne, va intra in Imparatia cerurilor, ci acela care face voia Tatalui care este in ceruri.” Voia Tatalui este sa facem oamenilor, ceea ce ne-am dori sa ne faca si ei noua.

Dragii mei, darurile lui Dumnezeu trebuie date mai departe. Sa inlaturam orice forma de egoism din inima noastra. A fi crestin inseamna sa nu mai fie vorba despre tine, ci despre cei din jur. Daca omul nu are ca tinta strangerea de comori vesnice, atunci ma tem ca viata acelui om este un esec.

„Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?” Matei 16:26.

Ma rog ca Duhul Domnului sa ne dea intelepciunea de a nu lua aceste cuvinte ca pe oricare altele. Sunt cuvintele demne de crezare ale Mantuitorului. Sa luam aminte cu mare atentie la ele si sa cerem puterea Duhului sa le traim practic.

Harul Domnului Isus sa fie cu noi toti!

 

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code