Intrebari la care trebuie sa raspundem

Un slujitor al Domnului spunea la un moment dat, ca daca ar avea o suta de oameni care sa urasca in viata lor decat pacatul si sa nu stie nimic altceva decat pe Cristos si pe El rastignit, atunci ar aprinde de dragoste pentru Dumnezeu lumea intreaga cu ei.

Satana este dusmanul omului si face orice ca sa impiedice omul sa traiasca o viata sfanta, in supunere fata de Creatorul sau. Prin intelepciunea lui in cele rele si necurate reuseste sa ridice in fata omului obstacole dupa obstacole pentru a-l tine departe de la viata sfanta si slujirea la care a fost chemat, 1 Tesaloniceni 2:17-18. Singura cale pentru crestin sa recunoasca aceste obstacole si sa le poate ocoli sau depasi este sa umble clipa de clipa cu Dumnezeu prin calauzirea Duhului Sfant, Fapte 20:22-23. Domnul face o lucrare minunata in cei ce Il iubesc si le da acestora cunostinta si intelepciunea de a cunoaste gandul Sau, dar  si gandul diavolului. 1 Corinteni 2:9-16.

Stim cu totii ca este normal ca barca sa fie pe apa, dar nu este normal ca apa sa fie in barca. La fel este si cu pacatul. Este normal ca el sa fie in lume, dar el nu trebuie sa fie in viata unui copil al Domnului. Atunci cand apa patrunde in barca, aceasta va duce la scufundarea barcii. Acelasi lucru face pacatul in viata crestinului. Usor,usor il scufunda in griji,suparari,dezamagiri si neimpliniri, ajungand sa rataceasca de pe calea mantuirii. In momentul in care crestinul se indeparteaza de singura sursa de cunostinta si intelepciune duhovniceasca, va ajunge sa judece din nou toate lucrurile cu gandirea si inteleciunea acestei lumi si astfel va fi o prada sigura in fata diavolului.

Cineva spunea ca poti sa iti dai seama cat de intelept este un om, dupa intrebarile pe care si le pune. Mergand pe acest gand as dori sa ne verificam astazi relatia cu Domnul, cautand sa ne dam raspunsuri la o serie intreaga de intrebari:

1. Oare am invatat eu sa iert cu toata inima pe cel ce mi-a gresit?

2. Sunt eu un om care ma infurii si imi pierd cumpatul repede?

3. Exista invidie in inima mea, mai ales atunci cand vad realizarile altora?

4. Sunt genul de om care ma ofensez usor si tin suparare pe cel ce mi-a spus ceva care nu mi-a cazut bine?

5. Sunt dominat de pacatul mandriei, dorind sa fiu mereu in centrul atentiei si sa am ultimul cuvant?

6. Sunt eu cinstit in tot ceea ce fac, la slujba, in afaceri, cu aproapele meu?

7. Vorbesc de rau pe altii cand acestia nu sunt de fata?

8. Nu cumva am ajuns sa il fur pe Dumnezeu? Din banii pe care ii castig si din care o parte sunt ai Lui. Din cele sapte zile ale saptamanii din care una este a lui?

9. Nu cumva sunt eu inca lumesc si imi plac lucrurile lumii, mai mult decat lucrurile vesniciei?

10. Sunt eu ingrijorat prea mult de cele pamantesti si nu ma incred in Domnul pentru acoperirea nevoilor mele?

11. Sunt stapanit de ganduri nepotrivite care fac ca inima mea sa fie departe de Domnul?

12. Cand vorbesc, spun numai adevarul sau am tendinta de a exagera pentru a-i impresiona pe cei din jur?

13. Neglijez eu citirea Cuvantului lui Dumnezeu, nepermitandu-i astfel Domnului sa imi vorbeasca?

14. Evit eu sa il marturisesc pe Domnul celor din jur?

15. Sunt eu preocupat de pacatul din viata oamenilor si de pedeapsa ce ii asteapta daca nu se pocaiesc?

Poate ca unele din aceste lucruri poate vi se par marunte si nesemnificative, dar lucrurile ce in aparenta par neimportante, ne duc incet dar singur la adormire, impiedicand Duhul lui Dumnezeu sa lucreze cu putere in viata noastra.

Va indemn din toata inima sa ne gandim cu toata seriozitatea la aceste intrebari, dragi frati si surori si sa cautam sa gasim rapid raspunsuri. Raspunsurile la aceste intrebari imi vor spune daca astazi sunt cu siguranta pe calea cea stramta pe care am pornit cu Cristos si care in cele din urma ma va duce in ceruri, sau daca m-am abatut de la ea, fara ca macar sa realizez acest lucru.

Duhul Sfant sa ne cerceteze inimile si vietile!

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code