Lupta este a Domnului

„Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.” Efeseni 6:12.

Dragii Domnului imi amintesc adesea de perioada dinaintea botezului meu si de framantarile mele cu privire la lupta pe care o aveam de purtat cu slabiciunile si viciile mele. Trecuse ceva vreme de cand auzisem vestea cea buna, stiam ca sunt pacatos si ca trebuie sa fac un legamant cu Dumnezeu, dar imi spuneam in mod continu ca inainte sa fac asta trebuie sa fiu „destul de bun” pentru a deveni un copil al lui Dumnezeu. Mi-am spus ca inainte sa ma predau Domnului in botez trebuie sa renunt la toate lucrurile care stiam ca sunt neplacute inaintea Creatorului meu. Si astfel timp de aproape trei ani am dus o lupta care era pierduta inca dinainte sa o incep. Cu cat ma luptam mai mult sa renunt la placerile lumii si viciile mele cu atat parca acestea ma loveau si mai puternic. Domnul m-a purtat pe bratele Sale in toata acea perioada si acum pot sa vad atat de limpede acest lucru. De atat de multe ori am fost aproape sa pierd lupta cu viata, din cauza anturajelor proaste si a alegerilor gresite, dar de fiecare data ceva se intampla si reuseam sa scap cu bine. Intr-un sfarsit, epuizat de esecurile mele, Domnul mi-a dat intelepciune si am inteles ca nu puteam sa castig aceasta lupta prin puterile mele, ci doar El o putea castiga pentru mine. Niciodata prin eforturile mele nu puteam sa fiu „destul de bun” pentru a fi un copil al lui Dumnezeu.

„Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo.Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul,căci este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale.”Iacov 1:5-8.

Asta este ceea ce am facut. I-am cerut Domnului intelepciune si cu credinta deplina i-am spus ca eu nu pot, dar stiu ca El poate si ca sunt deplin incredintat ca El va castiga pentru mine luptele pe care le am de purtat.
Asemenea mie imi dau seama ca sunt multi oameni astazi. Adesea aud aceste cuvinte si parca ma aud pe mine „inainte sa ma intorc la Domnul trebuie sa renunt la …” Putini sunt cei care reusesc singuri, cei mai multi pierd aceasta lupta, tocmai pentru ca nu inteleg impotriva cui lupta si ca aceasta lupta este a Domnului si nu a lor.

” Şi Iahaziel a zis: “Ascultaţi, tot Iuda şi locuitorii din Ierusalim, şi tu, împărate Iosafat! Aşa vă vorbeşte Domnul: “Nu vă temeţi şi nu vă spăimântaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu. Mâine pogorâţi-vă împotriva lor. Ei se vor sui pe dealul Ţiţ, şi-i veţi găsi la capătul văii, în faţa pustiei Ieruel. Nu veţi avea de luptat în lupta aceasta: aşezaţi-vă, staţi acolo, şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul. Iuda şi Ierusalim, nu vă temeţi şi nu vă spăimântaţi; mâine, ieşiţi-le înainte, şi Domnul va fi cu voi!” 2 Cron.20:15-17.

Domnul este cel care lupta, Domnul este cel care castiga si care da biruinta. Prin Isus Cristos astazi suntem biruitori in fata pacatului si a mortii. Trebuie sa fim pe deplin convinsi de acest lucru pentru ca cea mai mica indoiala ii da diavolului tot ce are nevoie pentru a te tine departe de pacea si mantuirea Domnului.

„V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33.

Duhul Sfant al lui Dumnezeu cu care am fost pecetluiti este cel care ne transforma, ne modeleaza si lucreaza la desavarsirea noastra. Duhul pe care Creatorul nostru spune ca il primim ca ajutor si mangaietor dupa ce ne pocaim si suntem botezati spre iertarea pacatelor. Fara lucrarea Duhului Sfant in viata unui om, lupta cu pacatul si slabiciunile trupesti este pierduta.

„Pocăiţi-vă, le-a zis Petru, şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.”Fapte 2:38.

Ce iti aduce darul Sfantului Duh? Foarte multe lucruri, dar in primul rand iti aduce cunostinta faptului ca doar prin Isus Cristos poti fi biruitor, ca lupta este a Lui si ca tu esti doar un soldat care trebuie sa se increada deplin in Cel ce il conduce, esti o unealta care trebuie sa fie una cu Cel care o foloseste. Avand credinta deplina in biruinta care este in Cristos, tot ce trebuie sa facem este sa nu lasam indoiala sa isi faca loc in inima noastra, iar pentru a reusi acest lucru este necesar ca zi de zi sa facem ceea ce sfantul apostol Pavel ne indeamna:

„De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul. Staţi gata, dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa, şi rugăciune pentru toţi sfinţii” Efeseni 6:13-18.

Putem sa fim pe deplin convinsi, ca desi o sa ne mai impiedicam, o sa ne mai poticnim si uneori o sa mai si cadem atata timp cat Dumnezeu este pentru noi, nimic nu ne poate sta impotriva. Ca atata timp cat El a fost dispus sa il dea ca jertfa pe singurul Sau Fiu pentru noi, tot El va fi cel care ne va purta spre victorie.

„Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile? Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteşte neprihăniţi! Cine-i va osândi? Cristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi!” Romani 8:31-34.

Da, va fi de dus o luptă, dar este o mare diferență între a lupta în biruință și a lupta pentru biruință atunci când este vorba de mântuirea noastră. Fiind pecetluiti cu Duhul Sfant, imbracati cu armura lui Dumnezeu si permanent insufletiti de cunostinta faptului ca daca Dumnezeu este pentru noi, nimeni nu poate sta impotriva noastra, nu vom da prilej diavolului sa ne risipeasca pacea si credinta deplina in victoria asupra pacatului si mortii pe care am primit-o prin Domnul nostru Isus Cristos.
Aceasta este de fapt lupta noastra, ca indiferent de circumstantele in care ne regasim si a sagetilor arzatoare pe care diavolul adesea le trimite catre noi, sa ne pastram in permanenta credinta vie, nadejdea neclintita si dragostea curata.

„Pot totul în Cristos care mă întăreşte.” Filipeni 4:13

Am primit intelepciune de la Domnul si am ajuns sa cred din toata inima ca pot sa fiu „bun” pentru a deveni un copil al lui Dumnezeu, pot sa fiu schimbat si sa pot castig lupta cu pacatul si slabiciunile mele, dar pot face asta doar prin Domnul si Mantuitorul meu Isus Cristos.

Ma rog Domnului sa ne faca pe fiecare sa intelegem lucrurile extraordinare care ne-au fost oferite tuturor prin har.

„Dar, după cum este scris: Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu. În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului care este în el? Tot aşa, nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu, afară de Duhul lui Dumnezeu. Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.” 1 Corinteni 2:9-12.

Harul Domnului Isus Cristos, dragostea lui Dumnezeu si partasia Duhului Sfant sa fie cu noi toti. Amin!

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code