Dumnezeu este totul si nimic nu este fara El

Cineva spunea „Doamne, orice ţi-am da nu Te mulţumeşte dacă nu ne dăm cu totul pe noi înşine Ţie; şi orice ne-ai da, Doamne, nu ne poate mulţumi dacă nu ni Te dai pe Tine Însuţi”.

Toată bunăstarea noastră este în Dumnezeu. Fără Dumnezeu, toate lucrurile sunt un nimic, dar în lipsa tuturor celorlalte lucruri, Dumnezeu Însuşi ţine locul la toate.

Lui Israel i s-a spus de nenumarate ori ca niciodata nu trebuie sa-l uite pe Dumnezeu, cel care le-a dat totul si care i-a purtat mereu pe brate. La fel noua crestinilor care formam astazi Israelul spiritual al lui Dumnezeu, ni se spune acelasi lucru. Este usor asa cum a fost mereu dupa caderea omului in pacat, sa uitam cine este in spatele tuturor binecuvantarilor din viata noastra, cine ne sustine in fiecare zi si cine este Cel prin mana caruia sa fac toate lucrurile.

Ca sa nu uitam sa ne amintim de Domnul Dumnezeul nostru asa cum Israel a facut adesea si asa cum si noi facem, iar de multe ori nici nu ne dam seama, sa facem o comparatie intre pasajul din Deuteronom 8 adresat lui Israel si scripturile noului testament adresate noua.

Deuteronom 8:

vs.1        – Ioan 14:21;

vs.2        – Matei 10:30;

vs.3        – Ioan 6:48-51;

vs.4        – Matei 6: 28-30;

vs.5        – Evrei 12:5-11;

vs.6        – 2 Corinteni 7:1;

vs.7-9     – Apocalipsa 21:22-22:5;

vs.10-17 – 1 Corinteni 4:7;

vs.18-20 – 2 Petru 2:20-21.

Lucrurile acestei lumi ne pot ajuta doar într-o privinţă sau alta. Pâinea ne ajută când ne este foame, băutura când ne este sete, hainele când ne este frig şi suntem goi, adăpostul când este vânt şi vreme rea, medicamentele când suntem bolnavi, iar prietenii când suntem singuri. Dar Dumnezeu este un bine atotsuficient; El este totul în tot, atât pentru omul de afară, cât şi pentru omul dinlăuntru.

Dacă Îl ai pe Dumnezeu, ai totul; dacă nu-L ai pe Dumnezeu, nu există nici o satisfacţie în bucuriile tuturor celorlalte lucruri. Te poţi bucura de Dumnezeu în orice stare, atât la bine, cât şi la rău, atât în sărăcie, cât şi în bogăţie. Dumnezeu va merge oriunde cu copiii Sai si le va acoperi toate nevoile. Daca exista nemulţumiri in viata noastra, acestea nu izvorăsc din lipsa resurselor exterioare, ci din lipsa părtăşiei lăuntrice cu Dumnezeu.

Sa ne gandim la faptul ca Dumnezeu ne spune: toată puterea Mea, tot harul Meu, mila Mea şi bunătatea Mea sunt ale tale; cugetă la omnipotenţa Mea, cugetă la înţelepciunea Mea, priceperea Mea, cugetă la credincioşia Mea, cugetă la îndelunga Mea răbdare, la îngăduinţa Mea; toate acestea sunt ale tale. De-a lungul vietii tale am lucrat mereu pentru a te izbăvi din necaz, pentru a te sfătui în orice situaţie, pentru a te îndruma cand erai in intuneric, pentru a-ţi descoperi tainele harului şi lucrurile minunate cuprinse în Legea Mea, pentru a te apăra în nevinovăţia ta şi pentru a te răzbuna de nedreptăţile oamenilor.

Ba mai mult, sa ne gandim la Isus Cristos. El este Mântuitorul meu, Răscumpărătorul meu, Fratele meu mai mare; faptele Lui sunt ale mele, suferinţele Lui sunt ale mele, viaţa şi moartea Lui, învierea şi înălţarea Lui, mijlocirea Lui sunt toate ale mele; iar dacă Cristos este al meu, atunci toate lucrurile sunt ale mele prin El, Romani 8:28-32.

Fie ca aceste lucruri sa ne reaminteasca ca Dumnezeu este tot ceea ce avem nevoie pentru a fi completi si deplin fericiti in aceasta viata si in vesnicia pe care Creatorul nostru ne-a pus-o inainte prin Cristos.

Harul si pacea Lui Isus Cristos sa ne insufleteasca in fiecare zi!

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code