In lupta cu ispita

Daca Domnul Isus a fost ispitit, cu siguranta nici noi nu vom fi scutiţi de ispite? Luca 4:13 „După ce L-a ispitit în toate felurile, diavolul a plecat de la El, până la o vreme”. Ispitit în toate felurile…Evrei 4:15 „Căci n-avem un Mare Preot, care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre; ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat”. Ispitit…dar fără păcat. Şi pentru că Domnul Isus s-a împotrivit diavolului, acesta a plecat, dar ATENŢIE…”până la o vreme”. Dacă am biruit o ispită, să nu credem că am scăpat de a mai fi ispitiţi pe viitor. O, nu, pentru că diavolul este atât de şiret, şi dacă pentru un timp ne lasă în pace, el se va întoarce din nou. Dar Dumnezeu ne promite că ne nu lasă singuri, şi EL însuşi vine în ajutorul nostru. Evrei 2:18 „Şi prin faptul că El însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi”.

NE POATE ISPITI DUMNEZEU?

Iacov 1:13-14 „Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu”. Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, şi El însuşi nu ispiteşte pe nimeni. Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit”.

CARE ESTE CAUZA ISPITEI?

Iacov 1:14-15 “Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea.”

CARE ESTE NADEJDEA NOASTRA IN FATA ISPITEI?

1 Corinteni 10:13 “Nu v-a cuprins ispită care să fi fost peste puterea omenească. Dar credincios este Dumnezeu; El nu va îngădui ca să fiţi ispitiţi mai mult decât puteţi, ci odată cu ispita va aduce şi scăparea din ea, ca să puteţi răbda.”

CUM POT SĂ FAC FATA ISPITEI?

Luca 8:13 „Cei închipuiţi în sămânţa căzută pe stâncă, sunt aceia cari, când aud Cuvântul, îl primesc cu bucurie; dar n-au rădăcină, ci cred până la o vreme, iar când vine ispita, cad”. Pot să fiu biruitor în ispite prin Cuvântul Domnului, întărindu-mă zi de zi, hrănindu-mă în fiecare clipă din Cuvântul Adevărului şi veghind la viaţa nostră.

Luca 22:40 „Când a ajuns la locul acela, le-a zis: „Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” Rugăciunea, ne întăreşte în fiecare zi şi ne ajută să nu cădem în ispite. Şi Domnul ne face o promisiune atât de minunată…Iacov 1:12 „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc”. Cununa vieţii, oare ce îşi poate dori un credincioş mai mult de atât? Oare nu acesta este scopul alergării noastre pe pământ? Să luptăm lupta cea bună şi să primim cununa vieţii? Îmi doresc ca fiecare din noi să biruim ispita şi să ne întâlnim sus în cer cu Domnul nostru, unde Îl vom lăuda o veşnicie.

Vă las un îndem acum la final, pe care îmi doresc ca fiecare din noi să-l punem în practica, Matei 26:41 „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă.”

This entry was posted in Studiu Biblic. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code