Fii un om al adevarului

Matei 5:37  “Felul vostru de vorbire să fie: „Da, da; nu, nu”; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.”

Un om al adevarului este acela care se dovedeste a fi mereu cinstit, demn de incredere si neclintit in pastrarea adevarului. Un copil al lui D-zeu trebuie sa fie cunoscut ca fiind un om al adevarului, un om care uraste minciuna si neadevarul.

Solomon include minciuna si oamenii mincinosi in lucrurile urate de D-zeu, Proverbe 6:16-19. Ioan ne spune in Apocalipsa 21:8 ca nici un mincinos nu va intra in imparatia cerurilor.

Avand aceste marturii clare trebuie sa ne straduim sa traim fiecare zi pe acest pamant ca oameni ai adevarului.

Sa vedem cateva exemple de minciuna din Cuvantul lui D-zeu si repercursiunile ei:

In 2 Imparati 5:1-27 citim despre un om pe nume Ghehazi care din cauza minciunii izvorata din pofta sa pentru bani a fost pedepsit cu lepra de stapanul sau Elisei, un prooroc al lui D-zeu.

In Geneza 39 citim despre sotia lui Potifar care a mintit pentru a-si ascunde rusinea si a adus o mare nedreptate lui Iosif.

In Fapte 5:1-11 ii cunoastem pe Anania si Safira, sot si sotie care pentru a primi slava oamenilor i-au mintit pe apostoli cu privire la darul lor adus pentru lucrarea Domnului.

In Geneza 27:18-25 gasim povestea lui Iacov care pentru a obtine drepturile intaiului nascut in fata lui Esau l-a mintit pe tatal sau cu privire la identitatea lui.

In Geneza 4:9 citim cum Cain l-a mintit chiar pe D-zeu spunand ca nu stie unde este fratele sau cand chiar el il omorase cu putin timp inainte.

In trecut oamenilor le era rusine de minciuna si daca minteau sa simteau mustrati de constiinta, unii nu puteau sa doarma, altii nu mai puteau sa te priveasca in ochi, copiii erau disciplinati cu nuiaua pentru minciuna iar unii primeau o lovitura peste gura cand minteau. Cuvantul omului reprezenta cu adevarat ceva in care te puteai increde. Astazi oamenii te mint in fata, cu zambetul pe buze, privindu-te in ochi fara sa aiba cea mai mica mustrare. Minciuna a ajus sa fie ceva la fel de usor de facut precum sa spuna adevarul.

Pentru faptul ca Diavolul a mintit-o pe Eva acum toti experimentam suferinta si moartea. Prin minciuna a intrat pacatul in lume si astazi mincuna continua sa piarda suflete.

Sunt eu un om al adevarului? Reprezinta cuvantul meu o garantie pentru aproapele meu? Sa nu uitam cuvintele Domnului din Eclesiastul 5:4-5. Am facut o promisiune Domnului in momentul in care ne-am intors fata de la pacat si am primit iertarea prin sangele Fiului Sau, ca din acel moment inainte il vom iubi pe El mai mult decat orice, ca ii vom sluji cate zile vom avea, ca ne vom inchina Lui in fiecare prima zi a saptamanii si ca ii vom ramane credinciosi pana la moarte. Sper ca nici unul dintre noi sa nu uitam aceste promisiuni pe care le-am facut Domnului si sa nu ne abatem de la ele pentru ca asa cum spune scriitorul epistolei catre evrei in cap.10:31, “Grozav lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului celui viu.”

Harul Mantuitorului nostru sa fie peste noi!

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code