Exista oare pacatosi pe care sangele lui Cristos sa nu-i poata mantui?

Mantuirea unui criminal si prigonitor al bisericii – Fapte 9.

Foarte multi oameni nu se considera demni de a primi iertarea lui D-zeu. Cred ca pacatul lor este atat de mare incat pentru ei este imposibil sa fie mantuiti. Poate ca este vorba de alcoolici, criminali, drogati, adulteri, desfranati, daca tu si cu mine care poate am fost in aceeasi situatie din cauza pacatului la un moment dat in viata noastra si am primit iertarea lui D-zeu prin sangele lui Cristos, trebuie sa le impartasim si acestora vestea cea buna. Iar aceasta este ca nu exista pacatosi pe care sangele lui Cristos sa nu ii poata mantui, Marcu 2:17, “Isus, când a auzit acest lucru, le-a zis: „Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.”

Cu cativa ani in urma in SUA a fost arestat un criminal in serie care era cautat de foarte multa vreme. Vestea arestarii lui a impanzit toate ziarele si programele de stiri din America. Dupa ceva vreme de la arestarea lui, o sora in Cristos i-a trimis criminalului o biblie si un curs de studiu al Scripturii la inchisoare. Dupa cateva luni acesta a luat legatura cu un predicator din biserica Domnului si a cerut sa fie botezat. Dupa ce predicatorul a petrecut cateva ore discutand cu criminalul, a facut pregatirile necesare si l-a botezat pe acesta in vana inchisorii. Foarte multa lume s-a indoit de sinceritatea cu care acel pacatos a facut botezul, insa spunea predicatorul care l-a botezat ca a vazut la el remuscare pentru faptele sale si impacare cu privire la gandul ca isi va petrece toata viata in inchisoare, asa ca nu avea nimic de castigat daca se boteza. La doar cateva luni dupa botezul sau el a fost batut si ucis de catre un alt detinut. In acele momente sora care ii trimisese biblia acestuia in inchisoare a fost intrebata de o ziarista, daca ea crede ca acel om va fi cu adevarat mantuit? Ea a folosit ca raspuns la intrebare exemplul apostolului Pavel care a adus multa suferinta crestinilor si bisericii Domnului, dar care s-a pocait cu adevarat si astazi nimeni nu se indoieste de sinceritatea botezului sau avand in vedere lucrarile extraordinare si suferinta pe care a indurat-o pentru Domnul, toate culminand cu uciderea sa pentru Evanghelie.

Daca ar fi sa facem o comparatie intre acel criminal in serie si apostolul Pavel probabil ca am fi tentati sa spunem ca nu exista nici o asemanare. Ba chiar ar putea fi considerata o blasfemie sa incercam macar sa ii comparam avand in vedere ca astazi oamenii saruta icoane care il intruchipeaza pe apostolul Pavel, se inchina la statui care il reprezinta pe el si numesc biserici dupa el. As vrea inainte sa trecem la compararea celor doi, sa vedem care a fost reactia apostolului Pavel atunci cand oamenii incepusera inca din timpul vietii sale sa ii aduca slava asa cum se intampla astazi, Fapte 14:8-18.

Sa sa incepem comparatia dintre apostolul Pavel si acest criminal in serie de care v-am vorbit citand chiar cuvintele apostolului Pavel cu privire la el din 1 Timotei 1:15, “O, adevărat şi cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi”, dintre care cel dintâi sunt eu.”

Putem gasi multe similaritati intre acesti doi oameni:

–          amandoi au fost responsabili de suferinta multor oameni nevinovati Fapte 9:1-2;

–          convertirile amandurora au fost socante pentru lume, Fapte 9:13-15;

–          amandoi au avut mari probleme in a-i convinge pe ceilalti ca s-au schimbat,             Fapte 9:20-29;

–          dupa ce au fost botezati amandoi au avut de suferit si au sfarsit prin a fi omorati Fapte 9:16;

–          ambele cazuri dovedesc ca pentru D-zeu nu exista cazuri imposibile, Marcu 16:16.

Daca Pavel, acest criminal in serie, tu si cu mine am putut primi iertarea pacatelor noastre prin sangele lui Cristos si avem azi nadejdea mantuirii atunci oricine o poate avea. Nu cunoastem viata celor ce nu s-au intors inca la Domnul si nu cunoastem pacatele lor, dar acestea nu pot fi mai mari ca ale lui Pavel, ale acestui criminal sau poate chiar ale mele sau ale tale, 1 Cor.6:9-11, “Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru.”
Nu exista pacatos fara speranta atata timp cat realizeaza ca speranta lui se numeste Isus Cristos, Ioan 12:47, “Dacă aude cineva cuvintele Mele, şi nu le păzeşte, nu Eu îl judec; căci Eu n-am venit să judec lumea, ci să mântuiesc lumea.”
Totul se reduce de fapt la idea ca toti oamenii sunt pacatosi iar actiunile lor sunt doar consecinte ale pacatului care le conduce vietile, Eclesiastul 7:20, “Fiindcă pe pământ nu este niciun om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască”.                                       De acea toti oamenii au nevoie de un salvator, de cineva care sa rezolve pentru ei o problema pe care ei nu o pot rezolva singuri, problema pacatul care aduce moartea vesnica a sufletului Romani 6:23, “Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.”

Domnul sa ne dea har si multa dorinta sa facem cunoscut mesajul evangheliei la cei care nu il cunosc!

 

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code