De cine ma tem eu cel mai mult?

Evrei 13:6 “Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?”

Fiecare om are temeri in viata sa si este de inteles existenta acestora intr-o lume care nu iti poate oferi siguranta si care este mereu inclinata spre a promova si a face raul. Temerile apar inca de mici, oamenii incep poate cu teama de intuneric si de inaltime, continua prin a simti mai tarziu teama de a nu avea ce pune pe masa, de a nu ne putea plati cheltuielile, de a pierde pe cineva drag, de a avea inima ranita si incheie cei mai multi cu teama de moarte.

Intrebarea la care as vrea sa raspundem fiecare dintre noi astazi este “De ce ne temem sau de cine ne temem noi cel mai mult?

Coincidenta sau nu vreau sa va spun ca expresia “nu te teme” apare in cuvantul lui D-zeu de 366 de ori. D-zeu parca dorind sa ne spuna asta in fiecare zi, “cu Mine alaturi nu te teme”.

Avem multe exemple in Scriptura despre oameni care si-au manifestat teama si lipsa de incredere in D-zeu dar si oameni care cu D-zeu alaturi nu au avut teama indiferent de incercarea care le statea inainte. Ceea ce cuvantul ne invata prin fiecare exemplu este ca indiferent daca oamenii au raspuns cu DA sau NU lui D-zeu atunci cand El le-a dat o lucrare de facut, tot voia Domnului s-a implinit, Proverbe 19:21.

Ca sa intelegem mai bine la ce ma refer as vrea sa vedem doua exemple de oameni care desi au raspuns diferit la chemarea Domnului pana la urma au ajuns sa faca amandoi ceea ce Domnul le ceruse sa faca.

Exemplul lui Isaia: Isaia 6:1-8

Exemplul lui Iona: Iona 1:1-3, 3:1-10

Pentru a vedea ravna in slujire a slujitorului Domnului in raspandirea Evangheliei as vrea sa deschidem Sfanta Scriptura la Fapte 4:1-3, 16-19 si Fapte 5:17-18, 26-29. De ce oare acesti oameni nu se temeau sa vorbeasca in numele Domnului Isus, de ce nu se temeau sa mustre pacatul din vietile oamenilor indiferent de consecintele actiunilor lor? Pentru ca doua lucruri ii manau in slujirea lor:

  1. Un crestin nu trebuie sa se teama decat de D-zeu, Matei 10:28;
  2. Indiferent ce s-ar intampla, daca esti cu Domnul atunci va fi bine, Romani 8:28-32.

Cand un om este chemat la pocainta prin Evanghelie, face un legamand cu Cristos in botez si este nascut din nou, singura sa teama trebuie sa fie fata de Dzeu. Sa ii slujeasca Domnului in fiecare zi si sa aduca roada prin impartasirea Evangheliei la cei pierduti, Psalmul 111:10.

Daca nu ai facut un legamant cu Isus Cristos este normal sa ai temeri, doar o viata in stransa legatura cu El te poate scapa de ele. Daca te-ai intors la Domnul si cu toate acestea inca ai temeri atunci trebuie sa ii ceri Domnului sa lucreze prin Duhul Sau cu si mai multa putere,  2 Timotei 1:7.

Harul Domnului Isus sa ne aduca pace in suflete.

 

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code