Daca nu ma trezeam in aceasta dimineata unde as fi fost acum?

Evrei 9:27 “Şi după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata.”

Idea de baza a acestei lectii este ca fiecare om de pe acest pamant se naste si moare ca urmare a pacatului de neascultare de D-zeu savarsit de Adam si Eva, “În sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea, până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce.” Geneza 3:19. Cu privire la aceasta nu se mai poate face nimic, este un lucru real pe care fiecare dintre noi il vom experimenta, unii mai devreme, altii ceva mai tarziu. Tehnologia a avansat si va mai avansa dar un lucru nu se va schimba niciodata, omul indiferent de cat de avansata va fi tehnologia si de cati bani ar avea nu va putea pacali moartea. De curand unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei a murit rapus de cancer. Cu toata ca a avut la dispozitie cele mai avansate descoperiri ale medicinei si toti banii din lume, a murit la doar 56 de ani.

Daca suntem impacati cu idea ca fiecare om de pe acest pamant va muri, haideti sa incercam sa raspundem la intrebarea, “ce va urma dupa moarte?”

Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare trebuie sa dam raspunsul la alte doua intrebari:

1. Am auzit eu cuvantul lui D-zeu si m-am supus invataturilor Evangheliei?

2. Daca am facut acest lucru atunci am fost din acel moment cu adevarat credincios lui D-zeu?

Haideti sa luam pe rand aceste doua intrebari si sa incepem cu a da un raspuns la intrebarea “ce este de fapt Evanghelia?”, Romani 1:16. Evanghelia reprezinta puterea lui D-zeu de a ne mantui. Orice om cand aude cuvantul lui D-zeu predicat si crede din toata inima lui, hotaraste sa isi schimbe viata complet si sa fie botezat spre iertarea pacatelor sale ajunge in starea de mantuire. Evanghelia in traducerea cea mai simpla cu putinta reprezinta vestea cea buna. In mod normal toata lumea ar trebui sa imbratiseze vestea cea buna a iertarii pacatelor si a petrecerii vesniciei in rai dar asa acest lucru nu este posibil daca omul nu isi constientizeaza pacatul si nevoie de iertare.

Nu este usor de acceptat ceea ce apostolul Pavel spune cu privire la aceia carora nu le pasa ca exista un D-zeu si o voie a Sa dupa care El doreste sa traiasca dar este ceea ce se va intampla. Asa cum toate profetiile bibliei s-au implinit pana acum iar ca dovada sta istoria si toate descoperirile facute pana in prezent, la fel va fi si cu privire la mesajul pe care Pavel il da in 2 Tesaloniceni 1:6-9, “Fiindcă Dumnezeu găseşte că este drept să dea întristare celor ce vă întristează şi să vă dea odihnă atât vouă, care sunteţi întristaţi, cât şi nouă, la descoperirea Domnului Isus din cer, cu îngerii puterii Lui, într-o flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu şi pe cei ce nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui.”

Aceia care au dat un raspuns afirmativ la prima intrebare “da, m-am supus cuvantului lui D-zeu” trebuie sa dea mai apoi prin tot restul vietii lor de la momentul botezului dovada credintei lor in D-zeu. Sunt alte cateva intrebari la care trebuie sa meditam pentru a putea raspunde in final la cea de- a doua intrebare.

Cat de curat sunt eu inaintea lui D-zeu? Iacov 1:27 “Religia curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.”

Cata importanta dau eu zilei de inchinare a Domnului? Evrei 10:25 “Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.”

Este sa fac voia Domnului cel mai important lucru pentru mine? Matei 10:37-38 “Cine iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine.”

Suntem pregatiti sa-l intalnim pe D-zeu?. Azi este momentul potrivit sa ne asiguram de acest lucru, maine poate fi prea tarziu “Căci El zice: „La vremea potrivită, te-am ascultat; în ziua mântuirii, te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.” 2 Corinteni 6:2.

Domnul sa ne dea intelepciunea de a cauta raspunsurile la toate intrebarile in cuvantul Lui.

 

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code