Saracia lui Cristos a reprezentat bogatia noastra

“Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, S-a făcut sărac pentru voi, pentru ca, prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi.”, 2 Corinteni 8:9.
Cu totii suntem tristi pentru ca exista pe pamant sute de milioane de oameni saraci care nu au ce manca sau cu ce se imbraca, dar poate mai rau decat sa traiesti continu in saracie este sa fi avut mai inainte bogatii si putere si sa renunti la toate din dragoste pentru cineva care nu merita sa fie iubit. Aceste lucruri le-a experimentat Domnul Isus atunci cand a renuntat la privilegiile si slava de care se bucura in ceruri pentru a veni sa locuiasca si sa traiasca pe acest pamant. Domnul Isus a fost cu mult mai bogat si mai puternic decat toti imparatii pamantului la un loc, iar pentru a ne da noua nadejdea mantuirii El s-a smerit si a devenit sarac punand astfel la dispozitia noastra bogatii spirituale de neimaginat.                                Pe Valea Prahovei exista un palat maret un adevarat giuvaer arhitectural, Castelul Peles.Fiecare camera,podea,tavan sau obiect este o lucrare de arta, o capodopera. Acesta pare insa doar o cabanuta in comparatie cu splendoarea cerurilor in care locuia Domnul Isus inainte de venirea Lui in aceasta lume pacatoasa ca sa ne mantuiasca, Apocalipsa 21. Isus a fost perla de mare pret a cerului pe care D-zeu a sacrificat-o.

1.Ceea ce Domnul Isus a facut a fost cea mai mare saracie acceptata vreodata.

Domnul Isus a fost nascut in staulul vitelor, a fost crescut intr-un sat primitiv, intr-o casa saraca si a avut mai putin decat vulpile sau pasarile cerului, asa cum citim in Matei 8:20. Pe tot parcursul lucrarii Sale a mers pe jos, nu a avut parte de masina sau avion ca sa faca evanghelizare, a dormit sub cerul liber nu in case moderne sau hoteluri de 5 stele, a mancat ca un sarac si a multumit de fiecare data Tatalui pentru fiecare bucata de paine, nici macar mormantul in care a fost ingropat nu i-a apartinut, iar pentru amarata Lui de camasa soldatii au tras la sorti in ziua cand l-au crucificat.

El a devenit cel mai sarac om de pe pamant reusind astfel sa-l inteleaga pe omul de rand si chiar sa-I slujeasca, sa simta nevoile noastre adanci si sa ia locul nostru pe cruce pentru vina pacatului (Evrei 2:9-18).

2.Noi am primit cea mai mare bogatie primita vreodata.

Cand Isus a renuntat la toate a facut posibil pentru toti oamenii sa fie binecuvantati cu mari bogatii. Prin El Dumnezeu ne-a dat tuturor, iertarea pacatelor, binecuvantarea Duhului Sfant, mangaierea unei familii spirituale in biserica si mai mult ca orice speranta mantuirii. Cristos nu a cerut niciodata bani pentru vindecari dar a vindecat mai multi oameni decat orice doctor, nu a studiat niciodata psihologia dar a vindecat nenumarate inimi ranite, el nu a scris niciodata vreo cantare insa viata Lui a inspirat mai multe cantari decat oricare altul.

Nici un crestin nu poate spune “sunt sarac”,pentru ca noi cei care suntem ai lui Dumnezeu avem asigurarea ca toate nevoile noastre vor fi acoperite, Psalmul 34. Haideti sa ne straduim si noi sa fim mai mult ca Isus, sa nu mai tinem atat de mult la comfortul nostru mai ales atunci cand putem fi o binecuvantare pentru cei in nevoie si pentru cei care nu au cunostinta evangheliei Domnului Isus. Sa lasam dragostea Lui lipsita de egoism sa ne umple inimile de recunostinta si sa realizam ca El a renuntat la tot facandu-se sarac pentru ca noi sa fim binecuvantati cu adevarate comori.

Harul Domnului Isus sa fie cu noi toti!

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code