Cum puteti sluji unui astfel de D-zeu?

–  A poruncit uciderea tinerilor care nu se supun parintilor Deuteronom 21:18-21, “Dacă un om are un fiu neascultător şi îndărătnic, care n-ascultă nici de glasul tatălui său, nici de glasul mamei lui, şi nu-i ascultă nici chiar după ce l-au pedepsit, tatăl şi mama să-l ia şi să-l ducă la bătrânii cetăţii lui şi la poarta locului în care locuieşte. Să spună bătrânilor cetăţii lui: „Iată, fiul nostru este neascultător şi îndărătnic, n-ascultă de glasul nostru şi este lacom şi beţiv.” Şi toţi oamenii din cetatea lui să-l ucidă cu pietre şi să moară. Astfel să cureţi răul din mijlocul tău, pentru ca tot Israelul s-audă şi să se teamă.”

Biblia nu face referire aici la un copil ci la un tanar care cade in mod continu prada alcoolului si traieste o viata in nesupunere si razvratire fata de parintii lui asemenea multor adolescenti din zilele noastre. Daca in mod constant un fiu refuza sa se supuna parintilor sai aducand acestora rusine si suferinta atunci el era dus la batranii cetatii unde era pedepsit aspru. Cu toate aestea nu exista nici un exemplu in Biblie cum un tanar datorita neascultarii sale de parinti sa fi fost ucis cu pietre. Poruncile acestea erau insa citite tuturor astfel ca tineriii cresteau cu aceste invataturi si cu respectul pentru parintii lor. Acest lucru arata intelepciunea lui D-zeu care printr-o astfel de lege clara si aspra a impiedicat suferita pe care astazi parintii si copiii o traiesc datorita nesupunerii si neascultarii lor. Mii si mii de tineri mor in fiecare an ca urmare a razvratirii lor, cazand prada violentei, alcoolului sau drogurilor.

Sa va dau acum cateva date statistice din zilele noastre: 5,4 mil de oameni mor annual din cauza tutunului, 200.000 de oameni mor anual din cauza drogurilor, peste 1 milion mor anual din cauza SIDA o mare parte dintre ei contactand aceasta boala prin contact sexual, 2,5 mil. de oameni mor annual din cauza alcoolului, 40 de tineri mor anual din cauza violentei doar in Europa. Si acestea sunt date aproximative.

Avand in vedere ceea ce se intampla astazi cu copiii si tinerii din aceasta lume multi parinti ar vedea  porunca Domnului data lui Israel ca o  binecuvantare. Astazi fiecare om poate scapa de pedeapsa Domnului daca inceteaza sa fie neascultator, razvratit si nesupus Lui, increzandu-se in Cel ce a primit pedeapsa lui D-eu pentru pacatele tuturor oamenilor, Isus Cristos.

A poruncit uciderea tinerelor care nu mai erau fecioare Deuteronom  22:13-21 “Dacă un om care şi-a luat o nevastă şi s-a împreunat cu ea, o urăşte apoi, o învinuieşte de lucruri nelegiuite şi-i scoate nume rău, zicând: „Am luat pe femeia aceasta, m-am apropiat de ea şi n-am găsit-o fecioară” – atunci tatăl şi mama fetei să ia semnele fecioriei ei şi să le aducă înaintea bătrânilor cetăţii, la poartă. Tatăl fetei să spună bătrânilor: „Am dat pe fiica mea de nevastă omului acestuia, şi el a început s-o urască; acum o învinuieşte de lucruri nelegiuite, zicând: „N-am găsit fecioară pe fiica ta.” Dar iată semnele fecioriei fetei mele.” Şi să desfacă haina ei înaintea bătrânilor cetăţii. Bătrânii cetăţii să ia atunci pe omul acela şi să-l pedepsească; şi, pentru că a scos nume rău unei fecioare din Israel, să-l osândească la o gloabă de o sută sicli de argint, pe care să-i dea tatălui fetei. Ea să rămână nevasta lui, şi el nu va putea s-o gonească, toată viaţa lui. Dar dacă faptul este adevărat, dacă fata nu s-a găsit fecioară, să scoată pe fată la uşa casei tatălui ei; să fie ucisă cu pietre de oamenii din cetate şi să moară, pentru că a săvârşit o mişelie în Israel, curvind în casa tatălui ei. Să cureţi astfel răul din mijlocul tău.”

Scopul acestei porunci a fost acelasi ca si in cazul pedepsirii fiilor neascultatori, ca tot Israelul sa auda aceste porunci si sa se teama. Avand in vedere ca nu avem nici un exemplu cu privire la punerea in practica a cestei porunci inseamna ca legea lui D-zeu era respectata in vremurile acelea.. Biblia a fost scrisa pentru indrumarea si indreptarea noastra si desi aceasta porunca ca fost data poporului Israel si noi putem aplica astazi principiul spiritual al acesteia. Auzim si citim zilnic despre tinere care raman gravide la o varsta frageda si isi distrug astfel vietile sau care contacteaza diferite boli care le aduc suferinta.

Sa va dau si aici cateva date statistice: In prezent varsta medie la care tinerii isi incep viata sexuala este 16 ani. Zilnic se inregistreaza 350 de avorturi in Romania Si peste 150.000 pe an, locul 3 in lume. Una din 5 femei care mor se datoreaza sexului neprotejat. In Romania Sunt in prezent peste 40.000 de copii abandonati. La nivel mondial 22% dintre sarcini se finalizaaza cu avort. Peste 1 milion de oameni mor anual din cauza virusului HIV (SIDA) contact in cele mai multe dintre cazuri prin contact sexual.

Biblia face referire la crestini ca fiind asemenea unor  fecioare curate, 2 Cor.11:2, iar biserica este definita ca mireasa a lui Cristos in Efeseni 5:25-32, astfel ca aceia care traiesc o viata in pacat se vor confrunta cu pedeapsa aspra a lui D-zeu.

A omorat aproape intreaga omenire prin potop – Geneza 6,7

Diferenta dintre oamenii care il cunosc pe D-zeu si cei care nu il cunosc este ca aceia care il cunosc pe D-zeu inteleg  faptele Sale si le considera  ca fiind justificate in timp ce aceia care nu il cunosc pe D-zeu incearca sa scuze mereu pacatele si faptele murdare ale oamenilor. Scriptura spune clar ca “Sufletul care va pacatui, va muri”, Ezechiel 18:4. Nu D-zeu este cel care condamna omul ci pacatele sale il condamna la fel cum nu judecatorul condamna o persoana ci faptele lui criminale o fac. Motivul pentru care oamenii nu pot accepta ca D-zeu este capabil de o astfel de pedeapsa este pentru ca ei dau o definitie subiectiva a ceea ce inseamna “a fi bun”.

Ex.: Oamenii considera ca este un lucru bun sa ajuti o persoana cu handicap sa treaca Strada. Dar ce s-ar intampla daca ai sti ca dup ace ajuti acea persoana , ea va scoate un pistol si ii va impusca pe toti cei din jur? Ar mai fi considerat acest gest drept unul bun? Daca ar fi sa dati bani unei persoane care va cere, acesta ar fi considerat un gest bun, nu? Dar daca ati afla ca acea persoana cu acei bani si-a cumparat bautura dupa care a mers acasa si si-a batut sotia si copilul cat de bun credeti ca ar mai fi vazut gestul acesta? Ceea ce vreau sa spun este ca noi nu suntem in masura sa apreciem ceea ce este bun si ceea ce nu este bun. Doar D-zeu stie ce poate fi bun pentru mine si pentru tine pentru ca El este atotcunoscator, este singurul care poata sa vada imaginea de ansamblu pentru ca El nu este limitat de timp si spatiu. El poate vedea in acelasi timp atat prezentul cat si viitorul, iar daca decide sa ia o astfel de masura drastica atunci asta inseamna ca acel lucru este cel mai bun care poate fi facut in situatia respectiva.

Sa va dau si aici cateva date statistice: La nivel mondial se inregistreaza peste 250.000 de violuri anual. Rata divortului a depasit 50%, sunt inregistrare milioane de infractiuni de crima, viol, jaf, rapiri atacuri sau furturi. Si tot ceea ce putem noi spune este cum poate distruge D-zeu si trimite in iad astfel de oameni? Asta este lumea bolnava de pacat in care traim. Intrebarea pe care ar trebui sa si-o puna oamenii este “cat de bun trebuie sa fie D-zeu ca sa suporte o astfel de lume si sa nu o distruga imediat?”

Bunatatea lui D-zeu se vede prin faptul ca in loc sa ne pedepseasca pentru pacatele noastre, El ne-a dat sansa mantuirii prin trimiterea singurul Sau Fiu sa moara pe cruce pentru noi.

Daca oamenii astazi ar trai dupa poruncile lui D-zeu am trai vieti mult mai frumoase, si am avea parte de suferinta mult mai putina. Raspunsul este DA, putem sluji unui astfel de D-zeu care este plin de dragoste si indurare, dar si drept in acelasi timp. Un D-zeu care vede totul, cunoaste totul si poate face orice, fiind deplin incredintati ca “toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele acelora care il iubesc pe D-zeu”, Romani 8:28.

Harul Domnului Isus sa fie cu noi toti!

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code