Indurarea lui Dumnezeu

Omul a fost creat pentru a-I aduce slava lui Dumnezeu insa dupa caderea acestuia in pacat el a inceput sa refuze sa I se inchine Lui.

Noi consideram ca tot ceea ce primim ni se cuvine si nu mai credem ca e necesar sa Ii fim recunoscatori Domnului pentru minunatele binecuvantari pe care ni le ofera  fiecare zi.

Unul dintre cele mai importante daruri pe care El ni le face este sa ne arate mila si indurare nemarginita.

“ Laudati pe Domnul, caci este bun, caci in veac tine indurarea Lui!” (Psalmul 136:1).

Dumnezeu, in toata maretia si desavarsirea Sa, pe langa perfectiunea caracterului Sau divin, este un Dumnezeu indurator. In Psalmi gasim numeroase indemnuri catre sfinti de a aduce lauda si multumiri Domnului pentru mila si indurarea Sa iar acesta este unul dintre cele mai mici lucruri pe care le putem face pentru a ne arata recunostinta.

Indurarea Domnului este mare fata de cei care Il cauta si se tem de El!

“Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie  si la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi.”, (1 Petru 1:3,4)

“Caci Tu esti bun, Doamne, gata sa ierti si plin de indurare cu toti cei ce Te cheama.”(Psalmul 86:5)

“Dar bunatatea Domnului tine in veci pentru cei ce se tem de El, si indurarea Lui pentru copiii copiilor lor,  pentru cei ce pazesc legamantul Lui si isi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le implineasca.”, (Psalmul 103:17, 18)

Indurarea lui Dumnezeu este parte din bunatatea sa divina. El se ingrijeste in fiecare zi de intreaga sa creatie si are mila atat de cei drepti cat si de cei care il resping.

“Uitati-va la pasarile cerului: ele nici nu seamana, nici nu secera si nici nu strang nimic in granare; si totusi Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai de pret decat ele?”, (Matei 6:26)

‘…ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.”, (Matei: 5:45)

Un lucru foarte important de remarcat cu privire la indurarea lui Dumnezeu pe care o acorda pacatosilor este ca ea se limiteaza la viata prezenta. Nu va mai exista mila fata de cei care au murit in pacat. Dumnezeu este bun si rabdator insa atunci cand viata unui om se termina nimic nu il mai poate mantui.

Foarte multi oameni cad insa in capcana Diavolului spunand ca Dumnezeu este prea bun si indurator ca sa ii arunce in iad pe oamenii nedrepti. Ei scapa din vedere faptul ca unele din atributele lui Dumnezeu sunt sfintenia si dreptatea. O speranta inselatoare ca aceasta ii va duce la moarte. Dumnezeu este un Dumnezeu al dreptatii la fel ca si al indurarii!

“El este Stanca; lucrarile Lui sunt desavarsite, caci toate caile Lui sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fara nedreptate, El este drept si curat.”, (Deuteronomul 32:4)

Este foarte trist sa ii vezi pe atat de multi abuzand de aceasta perfectiune divina. Ei dispretuiesc continuu autoaritatea lui Dumnezeu, calca in picioare legile Sale nerenuntand la pacat si cu toate acestea se bizuie pe indurarea Sa.

Domnul arata indurare fata de cei care se caiesc cu adevarat nu si fata de oamenii care traiesc in pacat fara sa aiba nici o remuscare.

“Dati cinste Fiului, ca sa nu Se manie, si sa nu pieriti pe calea voastra, caci mania Lui este gata sa se aprinda! Ferice de toti cati se incred in El!”, (Psalmi 2:12)

“Domnul este un Dumnezeu gelos si razbunator; Domnul Se razbuna si este plin de manie; Domnul Se razbuna pe potrivnicii Lui si tine manie pe vrajmasii Lui. “, (Naum 1:2)

Dumnezeu este drept, sfant si plin de indurare si bunatate pe care nimeni si nimic nu le poate masura! Cei alesi sunt numiti “vase ale indurarii” (Romani 9:23). Indurarea este cea care ne mantuieste si care ne naste la o mostenire nestricacioasa in ceruri. Fata de copii Lui Dumnezeu este un parinte indurator!

“Domnul este indurator si milostiv, indelung rabdator si bogat in bunatate. El nu Se cearta fara incetare si nu tine mania pe vecie. Nu ne face dupa pacatele noastre, nu ne pedepseste dupa faradelegile noastre. Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat este de mare bunatatea Lui pentru cei ce se tem de El; cat este de departe rasaritul de apus, atat de mult departeaza El faradelegile noastre de la noi. Cum se indura un tata de copiii lui, asa Se indura Domnul de cei ce se tem de El.”, (Psalmi 103:8-13).

 

 

This entry was posted in Articole. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code