Si diavolul are o evanghelie

Matei 13:24-30, 36-43

Dragii mei, diavolul este foarte activ în lucrul său. Pe acelaşi teren pe care Domnul a semănat sămânţa bună, el caută să prevină creşterea grâului prin semănarea neghinei. Neghina se aseamănă foarte mult cu grâul, iar satana incearca ca printr-un proces de imitare sa neutralizeze si sa inlocuiasca evanghelia lui Cristos. Astfel, aşa cum Cristos are o Evanghelie şi satan are o evanghelie. Din primul secol al existentei bicericii si pana astazi mulţimi de oameni au fost si sunt înşelaţi de ea.

*Apostolul Pavel le spune galatenilor: „Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Cristos, la o altă Evanghelie. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni cari vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Cristos”(Galateni 1:6, 7). Această evanghelie falsă se vestea chiar în zilele apostolului, iar un blestem groaznic a fost rostit asupra acelora care o predicau. Apostolul continuă: „Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema” (vs.8). In cautarea de senzational oamenii imbratiseaza orice teorie noua legata de D-zeu, Cristos si Biblie. Orice in afara de ceea ce evanghelia lui Cristos cere de la oameni este bine primit. De aceea exista astazi atatea culte si secte cu oferte care mai de care mai atragatoare pentru cei straini de voia lui     D-zeu. Dar blestemul va cadea peste toti aceia care rastoarna evanghelia lui Cristos si duc milioane de oameni in ratacire.

*Evanghelia lui Satan doreşte să facă din această lume un loc aşa de confortabil şi plăcut, încât să nu fie simţite nici absenţa lui Cristos şi nici nevoia de Dumnezeu. Incearcă să-l preocupe pe om aşa de mult cu ce se intampla in aceasta lume astfel încât el să nu mai aiba nici timp, nici interes pentru viata de apoi. Stresul ,nevoile, lipsurile, dar si placerile oamenilor sunt folosite de diavolul pentru a distrage atentia acestora de la ce se va intampla dupa moarte. Diavolul nu doreste neaparat ca oamenii sa nu mai creada in D-zeu ci se multumeste ca acestia sa nu se supuna voii Sale, sa nu o cunoasca si sa o ignore. Astfel oamenii ajung sa caute mereu pretexte si sa gaseasca scuze pentru viata fara D-zeu pe care o traiesc si pentru lipsa dorintei de a citi evanghelia. Prefera sa citeasca orice altceva de la ziare, reviste sau romane decat sa citeasca singura carte care da sens vietii.

*In contrast cu Evanghelia lui Cristos, cea a diavolului îi învaţă pe oameni mântuirea prin fapte. Sugerează în mod repetat justificarea înaintea lui Dumnezeu pe baza meritelor umane. Fraza sa sacră este: „Fii un om bun si o sa fii mantuit”. Gândirea pozitivă îl substituie pe Cristos si moralitatea substituie harul. Cultivarea omului vechi este considerată mai practică decât transformarea omului nou în Cristos Isus. Astazi omul prefera sa fie cultivat si intelectual in loc sa fie nascut din nou si innoit in traire, gandire sau vorbire. Aud tot mai des ca “un om inteligent nu poate crede povestile nemuritoare din biblie.” Pentru mine aceasta atitudine concide cu aceea a fumatorilor care desi citesc pe pachetul de tigari ca fumatul ucide nu numai ca ei continua sa fumeze dar platesc si foarte multi bani pentru asta.

*As mai vrea sa va spun ca apostolii lui Satan de cele mai multe ori nu sunt proxeneti, proprietari de baruri, alcoolici sau criminali, ci pot fi chiar oameni morali si intelectuali. Multi dintre cei care vorbesc azi de la amvoanele bisericilor moderne nu mai sunt implicaţi în prezentarea adevărurilor fundamentale ale credinţei creştine, ci sunt interesati doar de functii si bani. Ei sunt prieteni cu toata lumea, spun exact ce le gadila urechile ascultatorilor lor pentru ca astfel sa isi ridice case si sa isi cumpere masini scumpe pe banii acestora. Atatea biserici sunt pline astazi de oameni care si-au ales vorbitori dupa placerea lor pentru ca nu ii mai intereseaza ce spune evanghelia lui Cristos, ci vor doar sa se distreze si sa plece cu zambetul pe buze de la biserica. Acesti asa zisi slujitori ai Domnului, in loc să mustre păcatul daca el exista in viata credinciosului, aratand consecinţele sale veşnice, ei îl minimalizeaza, afirmând că nimeni nu este perfect si de acea a fost pana la urma nevoie sa vina Cristos pe pamant si sa moara pe cruce. Cristos a murit pentru oameni pe cruce dar nu se poate pocai tot El pentru noi. Despre ei scriptura spune astfel: „Oamenii aceştia sunt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, cari se prefac în apostoli ai lui Cristos. Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină, 2 Corinteni 11:13-15.

*Daca in trecut aproape in mijlocul fiecarei familii crestine se obişnuia să se citească un pasaj din Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare zi, sa se spuna o rugaciune inainte de fiecare masa, iar copiii sa fie crescuti auzind povestirile biblice, acum aceste obiceiuri bune aproape ca au disparut. Ma intreb cate mame isi invata copiii sa isi inceapa ziua si sa si-o incheie cu rugaciune. Cati tati isi conduc copiii in rugaciune inainte de fiecare masa si ii cresc cu invataturile bibliei, cati oameni isi bazeaza relatiile si casniciile pe cuvantul lui D-zeu. De acea am ajuns sa avem o rata a divortului de 50%, de aceea sunt pline cimitirele de tineri, iar spitalele de dezintoxicare si dezalcoolizare la fel. Viata departe de Evanghelia lui Cristos duce la dezastru. Cerinţele acestei epoci ale vitezei sunt aşa de numeroase că majoritatea oamenilor nu mai gasesc timp şi nici dorinta să se pregătească pentru întâlnirea lor cu Dumnezeu.

*In capitolul şapte din Matei, există două pasaje care ne redau rezultatele Evangheliei lui Cristos, cât şi a imitaţiei Diavolului. Primul, în versetele 13,14, iar al doilea în versetele 21, 22 şi 23. Daca oamenii macar ar deschide evanghelia lui Cristos sa citeasca ei insisi adevarul si sa nu isi puna mantuirea in mainile altora care nu isi urmaresc decat propriile interese. Sa ne asiguram cu totii ca ne zidim credinta pe stanca care este Isus Cristos si nu pe nisipul dat ca alternativa de Satan.

Fie ca Duhul Sfânt să ne cerceteze inimile si sa faca in noi o lucrare care să ne îndrepte mereu privirea si atentia spre Mielul lui Dumnezeu, singurul care ridică păcatul lumii.

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code