Lucruri pe care le vindem prea ieftin

Astazi cu binecuvantarea Domnului as vrea sa meditam cu atentie la acele lucruri din viata noastra la care renuntam foarte usor sau cu alte cuvinte le vindem prea ieftin desi sunt de o mare importanta si valoare. Pentru a intelege mai bine ce vreau sa spun, o sa incep prin a va da cateva exemple din Sfanta Scriptura:

Evrei 12:16 – Esau si-a vandut dreptul sau de mostenitor ca intai nascut pentru o farfurie de mancare,.

Iosua 7:20-26 – Acan si-a vandut drepturile in natiunea sfanta a lui Israel si a fost ucis cu pietre pentru ca a pastrat din lucrurile care trebuiau distruse, o manta, 200 de sicli de argint si o placa de aur.

1 Samuel 15:10-26 – Saul si-a pierdut coroana de imparat al Israelului pentru cateva vite.

Matei 26:14-16 – Iuda si-a vandut Mantuitorul pentru 30 de arginti.

Acestea sunt doar cateva exemple despre cat de ieftin au vandut oamenii de-a lungul istoriei lucruri de o insemnatate extraordinara. Si astazi oamenii continua sa vanda adevarate bogatii mult prea ieftin.

Oamenii vand biserica prea ieftin:

Desi biserica a fost planul lui Dumnezeu pentru descoperirea intelepciunii, cunostintei si harului Sau asa cum citim in Efeseni 3:9-11, desi a fost intemeiata de insusi Isus Cristos, Matei 16:18 si rascumparata prin sangele sau nevinovat, Fapte 20:28, totusi atat de multi crestini neglijeaza astazi lucrarea bisericii si fac din prezenta la inchinare un lucru optional si neimportant. Oamenii par sa creada ca ii fac o favoare Domnului daca vin la biserica. D-zeu a ajuns sa cerseasca macar doua ore de inchinare pe saptamana de la ei, Evrei 10:24-27.

Oamenii isi vand familiile prea ieftin:

Imi aduc aminte la inceputul casniciei mele cum pierdeam ore intregi facand orice altceva decat sa petrec timp cu sotia mea si cum acest lucru a adus tensiuni si probleme in relatia noastra. Cand am constientizat importanta petrecerii timpului cu cel drag, comunicarii cu el si partasiei de fiecare data cand ai ocazia, toate celelalte lucruri care imi distrageau atentia inainte mi se parea lipsite de sens si importanta. Atatia oameni isi lipsesc copiii, sotii, sotiile de partasia unul cu celalalt si mai ales de invatatura evangheliei care aduce armonie, fericire si pace in orice familie  pentru o ora in plus de somn, un gratar, diverse activitati sociale sau cateva mai multe ore in fata tv sau la calculator, Efeseni 6:1-4. Astfel ajungem sa avem atatia parinti nefericiti si copii nefericiti.

Oamenii isi vand calitatile prea ieftin:

Adesea refuza sa faca o lucrare in biserica din care fac parte. Unii ar putea sa conduca in biserica o cantare, sa tina un studiu biblic , o rugaciune, o clasa de copii, sa viziteze pe cei bolnavi sub pretextul ca nu au ce le trebuie pentru a face asta si mereu altcineva este mai potrivit ca ei sa faca acea lucrare de slujire,. Uitam ca am fost creati de o maniera extraordinara dupa Chipul si asemanarea Domnului si ca prin Cristos putem face orice lucru asa cum spune Pavel in Filipeni 4:13. Astfel ajung oamenii sa isi ingroape talentele cu care D-zeu i-a inzestrat sau sa le foloseasca de o maniera egoista doar pentru interesul propriu. Multi oameni dau totul cand e vorba de slujba lor sau pentru impresionarea celor din jur, dar nu au ce le trebuie pentru a sluji Domnului si a sluji aproapelui.

Oamenii isi vind sufletele prea ieftin:

Anania si Safira si-au vindut sufletele pentru slava oamenilor, Fapte 5:1-10, tanarul bogat si l-a pierdut de dragul averii, Marcu 10:17-22, iar Dima l-a vandut pentru placerile acestei lumi, 2 Timotei 4:10. Atat de multi oameni isi vind sufletul prea ieftin. Fie o fac ca urmare a ignorantei lor fata de Evanghelie, a alergarii dupa bunuri materiale sau dupa placerile de moment ale acestei lumi. Oricare ar fi motivul, este mult prea nesemnificativ ca sa isi pierzi sufletul, Matei 16:24-26.

Domnul sa ne dea intelepciunea de care avem nevoie, sa nu vindem comorile vesnice pentru nimic. Pentru ca nimic nu este mai important decat mantuirea sufletului nostru.

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code