Lupta, sfarseste cursa si pazeste-ti credinta

2 Timotei 4:7, “M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa.”.

Am citit intr-o carte o definitie a credintei care spunea asa: “ credinta este arta de a ramane langa lucrurile pe care ratiunea le-a acceptat candva, de a fi statornic in ciuda emotiilor si circumstantelor schimbatoare”.

Credinta trebuie sa fie antrenata zilnic pentru a nu exista fluctuatii in exprimarea ei. Este nevoie ca zi de zi sa aducem in gandirea noastra constienta pentru un timp, invataturile Domnului. De acea sunt atat de importante, viata zilnica de rugaciune, cercetarea zilnica a scripturilor, intalnirea cat de des posibil cu familia ta spirituala pentru a-ti pastra, antrena si spori credinta. Credinta odata dobandita daca nu este hranita se va pierde pentru ca este zilnic testata. Vreau sa va mai spun ca cea ce face un om cand este luat pe nepregatite este cea mai buna dovada despre ce fel de om este el in realitate, “Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Cristos ca Domn. Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă, având un cuget curat; pentru ca cei ce bârfesc purtarea voastră bună în Cristos să rămână de ruşine tocmai în lucrurile în care vă vorbesc de rău. “ 1 Petru 3:15-16.

Unul din principalele motive pentru care un crestin nu reuseste sa creasca in credinta este incapacitatea lui de a se preda complet lui Cristos. Sa ii preadea Lui toate dorintele sale, toate temerile sale, toate precautiile sale. Cei mai multi raman bebelusi in credinta pentru ca ei doar incearca sa fie oameni mai buni fara sa se predea complet Domnului, “Moise a zis: „Predaţi-vă azi în slujba Domnului, chiar cu jertfa fiului şi fratelui vostru, pentru ca binecuvântarea Lui să vină astăzi peste voi!”, Exod 32:29. Daca eu sunt un camp care contine doar buruieni, nu pot produce grau. Daca vreau sa produc grau trebuie sa fiu arat in adancime si semanat din nou. Unii crestini azi nu au fost arati in profunzime de jertfa lui Cristos ci au fost doar zgariati un pic. Unii au primit o aratura asemenea celei ce se face cu tractorul. iar altii au primit o aratura asemenea celei facute cu calul. Asta a vrut sa spuna Domnul Isus in Matei 5:48, Voi fiţi, dar, desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit. “. Poate ca unii cred ca prin aceste cuvinte Domnul Isus a spus ca “daca nu sunteti perfecti atunci nu sunteti vrednici de mine”. Absolut fals. Domnul a vrut sa spuna ca se asteapta de la noi sa ne dam toata silinta sa fim curati, iar singurul ajutor pe care El ni-l va da va fi sa ajungem desavarsiti, pentru ca in momentul in care iti pui viata in mainile Sale asta va face el din tine.

Cerinta de perfectiune a lui Cristos nu trebuie sa ne descurajeze. Trebuie sa continuam in incercarile noastre de a face bine si in acelasi timp sa nu ne dam batuti cand avem esecuri. Cu siguranta ca ele vor exista, dar de fiecare data cand cazi el te va ridica, “…căci El însuşi a zis: Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Aşa că putem zice plini de încredere: Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?” Evrei 13:5-6. Multi ajung in punctul in care Cristos i-a ajutat sa infranga unul sau mai multe pacate din viata lor care ii chinuiau, dupa care considera ca sunt suficient de puternici si buni incat sa reia controlul asupra vietii lor. Aceasta este o greseala fatala, pentru ca atunci cand credem ca suntem destul de buni ca sa il mai lasam pe Domnul sa ne conduca vietile de fapt am pierdut controlul asupra vietii noastre. Trebuie sa realizam ca odata inceput acest proces de predare completa, nimic nu il va mai impiedica pe D-zeu sa ne duca la desavarsire, “Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Cristos.”, Filipeni 1:6.

Adesea cand o persoana se intoarce la Cristos si lucrurile incep sa mearga bine in viata lui, are sentimentul ca nu va mai experimenta probleme si incercari, iar atunci cand acestea vin este dezamagit. D-zeu permite aceste lucruri in viata copiilor Sai pentru a-I purta catre un nivel mai inalt de credinta, pentru a creste in nadejde si pentru a deveni mai rabdatori si mai iubitori decat au visat vreodata.

As vrea sa ne imaginam pentru o clipa ca suntem o casa iar D-zeu este arhitectul care vine sa vada in ce stare este casa. Cand Domnul va incepe sa lucreze la casa poate ca va fi nevoit sa schimbe acoperisul, sa darame unele ziduri si sa zideasca altele. Poate ca tu ai crezut ca D-zeu doreste sa faca din tine o casuta modesta si simpla, dar El doreste sa faca din tine un templu, un palat pentru ca vine chiar El sa locuiasca acolo, “Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu?”,            1 Corinteni 6:19.

Domnul vrea sa sa isi implineasca promisiunea. Daca tu te incredintezi Lui cu totul, daca faci din El stapanul absolut al vietii tale atunci El te va face desavarsit in credinta, dragoste, bucurie, pace, intelepciune si in nemurire, “Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Cristos Isus la slava Sa veşnică, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvârşi, vă va întări, vă va da putere şi vă va face neclintiţi. A Lui să fie slava şi puterea în vecii vecilor! Amin”, 1 Petru 5:10-11.

Harul si pacea Domnului sa fie cu noi toti!

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code