Fapte 5:38-39 “Şi acum eu vă spun: „Nu mai necăjiţi pe oamenii aceştia, ci lăsaţi-i în pace! Dacă încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici; dar dacă este de la Dumnezeu, n-o veţi putea nimici. Să nu vă pomeniţi că luptaţi împotriva lui Dumnezeu.”
Scriptura ne cheama adesea la lupta si ne indeamna sa fim pregatiti de lupta care ne sta inainte. Dar impotriva cui luptam noi de fapt? Luptam impotriva diavolului si duhurilor sale asa cum citim in Efeseni 6:12,”Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti”, sau am ajuns sa luptam impotriva lui D-zeu prin faptul ca ne concentram atentia, ne pierdem timpul si ne consumam energia asupra problemelor legate de doctrina crestina? In loc sa purtam lupta spirituala cu satan incercand sa aducem suflete la mantuire si astfel sa implinim marea trimitere a Domnului din Matei 28:19-20 “Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului”, noi ne luptam unii cu altii in incercarea noastra de a arata cine are dreptate cu privire la scriptura. Nu putem sti nici unul din noi ce este cu adevarat in inima unui om asa ca nu suntem in masura sa spunem despre cineva daca este crestin sau nu, sau daca este mantuit sau nu, ba chiar ni se interzice sa judecam pe altcineva, Matei 7:1-2 “Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi vi se va măsura”.
.Spunea cineva ca “cearta este doar incercarea de a arata ca cealalta persoana greseste” dar cuvantul ne spune ca nu acesta trebuie sa fie obiceiul bisericilor lui D-zeu, 1 Corinteni 11:16 ” Dacă iubeşte cineva cearta de vorbe, noi n-avem un astfel de obicei şi nici bisericile lui Dumnezeu”. Biserica lui Cristos trebuie sa isi concentreze intreaga atentie asupra evanghelizarii celor pierduti. Nu facem decat sa dam satisfactie diavolului cand tot ceea ce facem este sa acuzam celelalte biserici ca nu sunt scripturale. Diavolul nici nu mai trebuie sa lucreze pentru dezbinarea crestinilor pentru ca noi facem deja o treaba extraordinara din acest punct de vedere.
Am citit o carte in care am gasit o interpretare foarte interesanta a ceea ce este crestinismul. Se spunea acolo “crestinismul in esenta sa, se aseamana cu un hol din care se deschid usi spre mai multe camere. Unii pot astepta mai mult timp in hol pana sa aleaga o camera, in timp ce altii sunt siguri aproape imediat care este usa pe care trebuie sa intre. Cat timp esti in acel hol trebuie sa te rogi lui D-zeu pentru intelepciune si pricepere astfel incat sa nu alegi sa intri in camaruta cu o culoare mai agreabila, cu o arhitectura atractiva sau care pare sa satisfaca gusturile mele, ci sa alegi camera care sa iti ofere mediul sanatos si scriptural pentru o spiritualitate inalta. Este de asemenea important ca atunci cand iti alegi camera in care sa intri sa te porti cu dragoste si blandete cu cei ce au ales alte camere sau care se afla inca pe hol. Atunci mai mult ca oricand ei au nevoie de rugaciunile tale ci nu de judecata ta”.
Fiecare dintre noi ne dorim sa ii convingem pe ceilalti ca avem dreptate iar ei se inseala. Ca oameni suntem cu toti diferiti si privim fiecare lucru din viata noastra intr-un mod personal si individual, diferit de al celor din jur si de aceea facem fiecare din noi alegerile care credem ca sunt bune din punctul nostru de vedere. Ne da oare acest lucru dreptul sa judecam alegerile celorlalti? Nu trebuie sa fie D-zeu acela care va cantari hotararile noastre ale tuturor?
Atunci cand ajungem la concluzia ca suntem singurii carora ni s-a descoperit adevarul si suntem mult mai buni sau aproape de D-zeu decat ceilalti putem fi siguri ca in noi lucreaza cineva, dar acela nu este D-zeu. Adevarul test pentru a afla daca esti in prezenta lui D-zeu, imbracat cu Cristos si in partasie cu Duhul Sfant este sa te vezi pe tine mic, neinsemnat, neputincios si incapabil sa faci ceva. Mandria te va impiedica sa il cunosti vreodata pe D-zeu, ea este un cancer spiritual care distruge o gandirea sanatoasa, dragostea neprefacuta si inchinarea in Duh si Adevar, 1 Corinteni 1:29-31, “Astfel nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu. Şi voi, prin El, sunteţi în Cristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare, pentru ca, după cum este scris: „Cine se laudă să se laude în Domnul.”
Nu vei putea sa privesti niciodata in sus spre El pentru ca mereu vei privi doar in jos spre cei din jurul tau. Mandria este o stare complet opusa lui D-zeu, 1 Petru 5:5-6 “…Căci Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriţi le dă har. Smeriţi-vă, dar, sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe”.
Cristos ne cheama sa ne tintuim privirile spre cer, iar pamantul ne va fi dat pe deasupra, Matei 6:33, “Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”. Sa ne gandim la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamant pentru ca intr-o buna zi sa ne aratam impreuna cu el in slava, Coloseni 3:1-4, “Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.Când Se va arăta Hristos, viaţa voastră, atunci vă veţi arăta şi voi împreună cu El în slavă”.
Mesajul pe care vreau sa vi-l transmit este ca eu nu voi judeca lucrarea pe care alte biserici o fac si nici pe cei ce o fac, ci va chem la evanghelizare si la slujire. Mi-as dori ca fiecare dintre noi sa ne lasam calauziti de exemplul apostolului Pavel din 1 Corinteni 9:19-23, “Căci, măcar că sunt slobod faţă de toţi, m-am făcut robul tuturor, ca să câştig pe cei mai mulţi. Cu iudeii m-am făcut ca un iudeu, ca să câştig pe iudei; cu cei ce sunt sub Lege m-am făcut ca şi când aş fi fost sub Lege (măcar că nu sunt sub Lege), ca să câştig pe cei ce sunt sub Lege; cu cei ce sunt fără Lege m-am făcut ca şi cum aş fi fost fără Lege (măcar că nu sunt fără o Lege a lui Dumnezeu, ci sunt sub Legea lui Hristos), ca să câştig pe cei fără lege. Am fost slab cu cei slabi, ca să câştig pe cei slabi. M-am făcut tuturor totul, ca, oricum, să mântuiesc pe unii din ei. Fac totul pentru Evanghelie, ca să am şi eu parte de ea”. Haideti sa il lasam pe Domnul sa faca judecata.
Cea ce va cer este sa ne straduim sa privim crestinismul in esenta sa, prin ochii lui Cristos si nu din punctul nostru de vedere sau dupa interpretarea noastra, Filipeni 3: 12-16, “Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus. Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Gândul acesta, dar, să ne însufleţească pe toţi care suntem desăvârşiţi; şi, dacă în vreo privinţă sunteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă. Dar, în lucrurile în care am ajuns de aceeaşi părere, să umblăm la fel”.
Domnul sa ne binecuvanteze cu intelepciune si pricepere!
2 Responses to Impotriva cui luptam?