Daca Dumnezeu este drept atunci pot oamenii buni si cinstiti sa fie pierduti?

Biblia ne invata ca oamenii trebuie sa fie nascuti din nou pentru a putea fi mantuiti, Ioan 3:3-7, “Drept raspuns, Isus i-a zis: „Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.” Nicodim I-a zis: „Cum se poate naste un om batran? Poate el sa intre a doua oara în pantecele maicii sale si se se nasca?” Isus i-a raspuns: „Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre în Imparatia lui Dumnezeu. Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh. Nu te mira ca ti-am zis: „Trebuie sa va nasteti din nou.”

Dar cum ramane cu oamenii care desi sunt cinstiti, buni si sinceri nu au facut acest lucru? Este posibil ca acestia sa fie pierduti?  Singurul mod prin care putem afla vointa Domnului este sa studiem cartea Sa.

Haideti sa ne intrebam: ce ne invata Biblia despre asta? Pentru a afla raspunsul o sa luam in considerare cateva intrebari esentiale:

Poti fi salvat fara credinta in Dumnezeu?

2 Tesaloniceni 1:7-9 ne spune: si sa va dea odihna atat voua, care sunteti intristati, cat si noua, la descoperirea Domnului Isus din cer, cu ingerii puterii Lui, intr-o flacara de foc, ca sa pedepseasca pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu asculta de Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos. Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la fata Domnului si de la slava puterii Lui

Evrei 11:6: Si, fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.

Aceste versete ne spun ca nu poti fi ateu si totusi sa fii mantuit.

Poti fi mantuit fara credinta in Cristos?

Ioan 14:6: Isus i-a zis: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.

Ioan 8:24: De aceea v-am spus ca veti muri in pacatele voastre; caci, daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre.”

Fapte 4:12: In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.”

Poti fi mantuit fara sa te supui Evangheliei?

Poti fi mantuit daca nu ai fost niciodata botezat conform Scripturii?

Matei 7:21-23: Nu oricine-Mi zice: “Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. Multi Imi vor zice in ziua aceea: “Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”  Atunci le voi spune curat: “Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”

In Biblie avem numeroase exemple de oameni buni, cinstiti si sinceri care ar fi fost pierduti daca nu se supuneau invataturilor Evangheliei.

Fapte 10:1-4: “In Cezareea era un om cu numele Corneliu, sutas din ceata de ostasi numita “Italiana”. Omul acesta era cucernic si temator de Dumnezeu, impreuna cu toata casa lui. El facea multe milostenii norodului si se ruga totdeauna lui Dumnezeu. Pe la ceasul al noualea din zi, a vazut lamurit intr-o vedenie pe un inger al lui Dumnezeu ca a intrat la el si i-a zis: “Cornelie!” Corneliu s-a uitat tinta la el, s-a infricosat si a raspuns: “Ce este, Doamne?” Si ingerul i-a zis: “Rugaciunile si milosteniile tale s-au suit inaintea lui Dumnezeu, si El Si-a adus aminte de ele.”                                                                               Fapte 11:13-14: “El ne-a istorisit cum a vazut in casa lui pe inger stand inaintea lui si zicandu-i: “Trimite la Iope si cheama pe Simon, zis si Petru, care-ti va spune cuvinte prin care vei fi mantuit tu si toata casa ta.”

Daca Biblia este adevarata inseamna ca multi oameni vor fi pierduti!

De ce ar permite Dumnezeu ca oameni buni, cinstiti si religiosi sa fie condamnati? Pentru ca toti au pacatuit iar plata pacatului este moartea.

Romani 3:23: “Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.”

Romani 6:23: “Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Cristos, Domnul nostru.”

Omul nu se poate mantui singur. In pacat, suntem neajutorati si condamnati al moarte.

Dumnezeu este iubitor si vrea ca toata lumea sa fie mantuita insa singurii oameni care pot fi mantuiti sunt aceia care nu se bazeaza pe faptele lor bune ci pe jertfa lui Cristos.

Evrei 9:14: “cu cat mai mult sangele lui Cristos, care, prin Duhul cel vesnic, S-a adus pe Sine insusi jertfa fara pata lui Dumnezeu, va va curata cugetul vostru de faptele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului celui Viu!”

Matei 26:28: “caci acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor.”

Cu siguranta ca sangele Sau ne mantuie. Sterge pacatul care ne condamna si ne desparte de Dumnezeu. Dar ce trebuie sa facem pentru a fi iertati prin sange? Sangele ne purifica constiintele prin botez.

1 Petru 3:21: “Aceasta este o imagine a botezului, care va mantuieste acum, el nu este o curatare de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Cristos”

Fapte 2:38: “Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.”

Galateni 3:27: “Caci toti cati ati fost botezati in Cristos, v-ati imbracat cu Cristos”.

Cum putem fi siguri de mantuire?

Auzind cuvantul Domnului.

Romani 10:17: “Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.”

Crezand in Isus, Fiul lui Dumnezeu.

Ioan 8:24: “De aceea v-am spus ca veti muri in pacatele voastre; caci, daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre.”

Pocaindu-ne de pacatele noastre.

Luca 13:3: “Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.”

Marturisind credinta in Isus Cristos.

Romani 10:10: “Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire,”

Fiind botezati.

Fapte 2:38: “Pocaiti-va”, le-a zis Petru, “si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.”

Daca ne supunem poruncilor lui Dumnezeu putem fi increzatori ca vom fi cu Domnul pe vesnicie!

 

 

This entry was posted in Articole. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code