Cum ne mantuieste Isus

Oricine persoana care studiaza Biblia cu ravna si dorinta sincera de a-l cunoaste pe Dumnezeu va intelege planul Sau de rascumparare si mantuire a omului. Din cauza dorintei de a creste numeric intr-un timp cat mai scurt, multe biserici au compromis planul de mantuire al lui Dumnezeu. Invataturile Domnului sunt in deplina armonie si se completeaza intr-un mod extraordinar fiind o dovada in plus a intelepciunii Creatorului nostru. De aceea este foarte important ca atunci cand studiem Evanghelia sa o intelegem in intregimea sa si sa nu scoatem diferite invataturi din context facand din ele porunci ale lui Dumnezeu.

Orice persoana care doreste sa aiba siguranta mantuirii in Isus Cristos trebuie:

1. Sa auda Evanghelia –  “Fiindcă oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit. Dar cum vor chema pe Acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în Acela despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Şi cum vor propovădui, dacă nu sunt trimişi? După cum este scris: „Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!” Dar nu toţi au ascultat de Evanghelie. Căci Isaia zice: „Doamne, cine a crezut propovăduirea noastră?” Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Cristos.”, Romani 10:13-17.

2. Sa creada ca Isus Cristos este fiul lui Dumnezeu – “De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeţi că Eu sunt, veţi muri în păcatele voastre”, Ioan 8;24.

3. Sa se pocaiasca de pacatele lui – “Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.”, Luca 13:3.

4. Sa marturiseasca pe Isus Cristos – “De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri; dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri.”, Matei 10:32-33.

5. Sa fie botezat in Cristos spre iertarea pacatelor – “Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi condamnat.”, Marcu 16:16.

Atunci cand o persoana este botezata, ea este adaugata de Domnul la biserica Sa, “Ei lăudau pe Dumnezeu şi erau plăcuţi înaintea întregului norod. Şi Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiţi.”, Fapte 2:47.

Dupa ce a auzit evanghelia, a crezut, s-a pocait de pacatele sale, a marturisit ca Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu si a fost botezat, fiind adaugat la biserica lui Sa de Domnul insusi, omul trebuie sa ramana un slujitor credincios al lui Dumnezeu pana la sfarsitul vietii sale “Fii credincios până la moarte, şi-ţi voi da cununa vieţii”, Apocalipsa 2:10.

Harul si pacea Domnului sa fie cu noi toti!

This entry was posted in Articole. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code