Trebuie sa ramana sotia credincioasa casatorita cu sotul necredincios?

Sfanta Scriptura ne da prin apostolul Pavel nenumarate invataturi legate de casatorie. Unele dintre acestea sunt recomandari ale sale, iar altele sunt porunci ale Domnului.

Una dintre recomandarile sale se regaseste in:

2 Corinteni 6:14-15:

“Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce parteneriat poate fi intre dreptate si faradelege? Sau ce partasie poate fi intre lumina si intuneric? Ce armonie poate fi intre Cristos si Belial? Sau ce parte au in comun cel credincios cu cel necredincios?”

Cu alta ocazie Pavel spune ca aceasta este porunca Domnului:

1 Corinteni 7:10-16:

“Celor casatoriti le dau aceasta porunca, nu eu, ci Domnul: sotia nu trebuie sa se desparta de sotul ei; daca se desparte atunci sa ramana necasatorita sau sa se impace cu sotul ei, iar sotul nu trebuie sa divorteze de sotia lui. Celorlalti va spun eu, nu Domnul, ca, daca un frate are sotia necredincioasa si ea vrea sa stea cu el, el sa nu divorteze de ea, iar daca o femeie are sotul necredincios si el vrea sa stea cu ea, ea sa nu divorteze de sotul ei. Caci sotul necredincios este sfintit prin sotia lui, iar sotia necredincioasa este sfintita prin fratele, altfel copiii vostrii ar fi necurati, dar asa sunt sfinti. Insa daca cel necredincios vrea sa se desparta, sa se desparta. In astfel de circumstante fratele sau sora nu sunt legati. Dumnezeu v-a chemat la pace. Caci ce stii tu, sotie, daca-ti vei mantui sotul? Sau ce stii tu, sotule, daca-ti vei mantui sotia?”

Astfel, daca sotia necredincioasa doreste sa ramana casatorita cu sotul credincios, celui care este intors la Dumnezeu nu ii este ingaduit sa divorteze, la fel fiind si in cazul sotului necredincios si a sotiei credincioase. Partenerul care nu este crestin poate fi sfintit prin sotul sau sotia sa, deoarece are alaturi un exemplu de viata crestina si astfel are posibilitatea de a accepta mai tarziu mesajul evangheliei.

Totusi, din cauza riscului mare ca la un moment dat cel intors la Dumnezeu sa-si piarda credinta datorita partenerului care nu ii impartaseste invatatura Sfintelor Scripturi, este recomandat sa “nu ne injugam la un jug nepotrivit”.

Domnul sa ne dea inteleciune!

This entry was posted in Articole. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code