Lucruri pe care Domnul le doreste in biserica Sa

1 Timotei 3:14-15

Vreau sa va marturisesc ca imi este teamă de valul religios din zilele noastre care este mai mult un ritual al mintii decat o transformare a inimii. Imi este teamă de orice forma de crestinism care nu necesită curăţie de inimă şi neprihănire. Ma rog de asemenea ca prin lucrarea Duhului Sfant să se regaseasca in fiecare adunare crestina urmatoarele lucruri:

1. O simplitate frumoasă. Se observa astazi in lumea religioasa multa superficialitate in traire şi o prea mare complexitate in propovaduirea evangheliei. Mi-aş dori să văd mai multa simplitate. Domnul nostru Isus a fost unul dintre cei mai simpli oameni care a trait vreodată. Pur şi simplu, nu-L puteai implica în nimic formal. El a spus ce avea de spus la fel de frumos şi de natural precum cântă o pasăre dimineaţa în copac. Exista astazi un prea mare formalism in tot cea se se face in biserici, nimic nu mai pare a veni natural din inimi transformate de Duhul lui D-zeu. Nu este nevoie sa accesorizam inchinarea pe care i-o aducem Domnului cu tot felul de elemente doar pentru a fi “la moda”,Ioan 4:23-24.

2. O dragoste creştinească radiantă. Este absolut necesara o restaurare a dragostei creştineşti in fiecare biserica, care să radieze în aşa fel încât să fie imposibil să găseşti pe cineva care să vorbească de rau o alta persoana. Pentru a ajunge in acest punct este nevoie de multa smerenie, supunere şi foarte multa rugaciune. Dar daca acest lucru s-ar intampla cred ca Diavolul ar fi atât de supărat şi de dezamagit că ar sta îmbufnat ani în şir în iadul in care isi va petrece vesnicia. În aceste vremuri din urma in care traim ar trebui să existe grupuri de creştini care să arate o dragoste care sa radieze, Ioan 13:34-35.

3. Un sentiment de smerenie. Multi crestini vin in zilele noastre la biserică fără sa aiba cu adevarat sentimentul prezenţei si intalnirii cu Dumnezeu. Datorita formalismului in care se scalda creştinismul zilelor noastre au ajuns sa Îl ţina pe Dumnezeu într-o cutie pe care o deschid doar duminica si fata de care doar atunci simt o oarecare reverenţă.  Domnul isi doreste ca fiecare adunare crestina care se intalneste in numele Sau sa fie un grup de oameni ferm convinsi că Dumnezeu este cu ei – nu într-o cutie, ci chiar în mijlocul lor – să ştie că Isus Cristos este cu adevarat printre ei şi să aibă un sentiment de smerenie si umilintă atunci când se aduna împreună, Iacov 4:10.

4. Un loc în care fiecare să-i socotească pe ceilalţi mai buni decât pe ei însişi. Ca urmare a acestui lucru, toţi ar trebui să dorească să slujească şi nimeni să nu considere ca e mai bun decat ceilalti. Nimic nu e mai dureros de amuzant decat sa vezi ambiţii în biserica lui Cristos. E ca şi cum un om salvat de la inec, ajunge într-o barcă de salvare si se ambiţioneaza sa devina el căpitanul acelei bărci, Matei 20:25-28.

5. O sinceritate de copil. Iubesc copii datorită sinceritaţii lor incredibil de frumoase. Se uită la tine şi iţi spun cele mai simple lucruri posibile. Dacă ar fi puţin mai mari, ar roşii până în vârful urechilor, însă ei sunt cat se poate de neprefăcuţi. Dacă nu vrei să se afle ceva, nu spune celor micuţi, deoarece ei spun absolut orice. Ei nu au nimic de ascuns. Cred că, cu limitele cuvenite vârstei noastre adulte, ar trebui ca din punct de vedere spiritual, să fim la fel de neprefăcuţi ca si copilasii si să nu existe loc pentru prefacatorie, Marcu 10:13-16.

6. Răspunsuri la rugăciuni. Minunile n-ar trebui să fie rar întâlnite in biserica Domnului si va marturisesc ca nu sunt un predicator al miracolelor. Nu cred in bisericile care invita pe oameni sa vina sa vada minuni. Nu la acest fel de minuni ma refer. Nu poţi să obţii un miracol aşa cum obţii o reacţie chimica. Nu poţi să obţii un miracol, aşa cum obţii un act de magie făcut de un magician pe scenă. Dumnezeu nu se vinde în mâinile magicienilor religioşi. Eu nu cred în acest fel de miracole. Cred în miracolele pe care Dumnezeu le dă oamenilor Lui care traiesc atât de aproape de El, încât minunile venite ca răspunsuri la rugăciuni sunt obişnuite, Iacov 5:15-16.

Spunea cineva ca bisericile sunt pline de oameni sfinti si desavarsiti dar doar in teorie. Domnul sa ne dea un duh de intelepciune pentru a putea creste in fiecare dintre aceste trasaturi si trairi crestine, pentru a le putea pune in practica reusind astfel sa oglindim cat se poate de frumos asteptarile Domnului Isus cu privire la biserica Sa. Amin!

 

This entry was posted in Predici. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code